Last news in Fakti

3 Ноември, 2011 09:20 976 3

Търсят 230 млн. лв. за фермерите

  • мзх-
  • найденов-
  • фермери-
  • субсидии-
  • бюджет 2012
Търсят 230 млн. лв. за фермерите - 1
Снимка: БГНЕС

230 млн. лева по-малко ще получи Министерството на земеделието и храните за следващата година, алармира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по БНТ. Тези пари са за изплащане на евросубсидии на фермери производители, доплащания за тютюн, за акциза, за използваните горива от зърнопроизводителите.

Орязването на парите, може да доведе до неизпълнението на подписани договори с браншови организации в сектора, а от там и до нови протести. Освен това, трябва да се защитава и размера на средствата за земеделие в общата политика на Европейския съюз, допълни Найденов. Допълнително свит с около 4% е и самият бюджет на МЗХ за издръжка на администрацията, но ресорният министър няма възражения.

Продължават усилията за намиране на допълнителни средства, за да се компенсира разликата между предвидените 340 млн. лв. вместо нужните 570 млн. лева. Един от вариантите е продажбата на активи, а министърът е оптимист, че финансовият проблем ще бъде решен.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    kaде сте ги загубили че да ги намерите или ги похарчихте за изборите
  • 2 XXX

    0 0 Отговор
    "Фермер търси жена 2"
  • 3 Питанка Въпроскова

    0 0 Отговор
    И как по-точно ги търсят?
    То след това крадене с парите от САПАРД и в ДФЗ остана ли нещо въобще?!