Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 09:36 1 285 1

Дянков: Бюджет 2012 е най-доброто в момента

  • дянков-
  • бюджет 2012-
  • бюджет-
  • бан-
  • мвр

Парите за продължат да намаляват, служителите на МВР, МО и ДАНС губят придобивки

Дянков: Бюджет 2012 е най-доброто в момента - 1
Дянков

Това е първият бюджет, в който можем да си позволим социална политика, заяви за проекта за държавна сметка за догодина финансовият министър Симеон Дянков пред БНТ. Оценката му е, че това е най-добрият възможен бюджет, в който има заложени буфери, за да устоим на кризата в момента. За Дянков не е притеснителна опцията президентът да наложи вето на бюджета заради намалената субсидия за БАН. Той изтъкна още, че у нас ще бъдат увеличени минималните пенсии, което няма да има аналог в Европа.

Бюджетът е консервативен, а около 800 млн. лв. ще отидат за съфинансирането по еврофондовете. Тенденцията и за в бъдеще е да се дават повече пари за здравеопазване, образование, култура, социални дейности, обясни Симеон Дянков и допълни, че за 2013 г. ще има още повече евросредства.

Най-разочарован от бюджета е военният министър Аню Ангелов, призна колегата му Дянков.

Стажът за ранно пенсиониране ще стане от 25 на 27 години в МО и МВР, допълни министърът. Редовите полицаи, които са на улицата, ще получат 20 заплати, когато напуснат МВР, докато за другите ще останат 10 работни заплати, когато напуснат. За ДАНС вместо 20, ще се дават 15 заплати.

Финансист №1 призова учените от БАН да си намират средства по европейски проекти, тъй като имало над 400 000 неусвоени европари, вместо да протестират на улицата, както сториха вчера. Дянков предрече, че през 2013 г. ще има още по-голямо намаление на бюджета на научната институция.

Финансовият министър е на мнение, че след 5-6 години ще живеем по-добре от гърците. Южните ни съседи са живели повече от 20 години извън възможностите си и сега дълго ще страдат, докато ние ще живеем трудно, но след това ще бъдем по-добре от Гърция, убеден е Дянков. Вижте и румънците работят добре и ще бъдат след време по-добре от гърците, а те ще страдат още десетилетие, отново подчерта финансовият министър. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 peshi

    0 0 Отговор
    Браво Дянков! Браво "български орел"! То пък сега нали не ни е социална политиката, та затова всички м..гали си докарват от няма нищо по минимум 1000лв.