Last news in Fakti

16 Декември, 2016 17:28 2 624 3

Аirbus la Decolare със завод край Пловдив

  • аirbus-
  • пловдив-
  • инвестиция
Аirbus la Decolare със завод край Пловдив - 1

България се позиционира на авиационната производствена карта. Това стана възможно след като френската компания Аirbus la Decolare ще разкрие през следващата година завод у нас. Той ще бъде разположен в „Тракия икономическа зона”. За инвестицията стана ясно след среща между Н. Пр. Ерик Льобедел – посланик на Франция в България и кметът на Пловдив Иван Тотев.

В момента се водят финални преговори по закупуването на терен. Очаква се новата производствена база да осигури между 200 и 400 нови работни места. Компанията е подизпълнител, чиято основна задача е уплътняване и изолация на корпуси на самолети. Кметът на Пловдив, заяви че преговори с Аirbus la Decolare се водят от около година. Причината да не се съобщи за това по-рано е, че не винаги от разговорите има резултат.

„Привлекателност, афинитет и близост”. Така новият френски посланик определи Пловдив. „Държах много първото ми официално посещение да е именно тук. Той е много привлекателен град за Франция, както в икономически, културен план, по отношение на работата с малцинствата, така и като град със своя градоустройствена политика”, допълни Льобедел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 1 Отговор
    Една много добра новина, на фона на всичко което ни сполетя.
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Гейовете ще са с предимство при интервю и заплатите ще са им тройни
  • 3 Бай хой

    2 0 Отговор
    Новината хе наистина много добра.

    Но защо трябва да се лъже като на битака. Защо трябва на цех да се казва зовод?

    Имаше едно време един Български филм "Кит в черно море". Та там хванаха една цаца и накрая в новините обявиха че са хванали кит.

    Сега се получава долу горе същото, ще строят цех а в новините излиза че ще е завод.

    Кого заблуждаваме?