Last news in Fakti

21 Декември, 2016 11:23 1 408 0

Рекорден ръст на туристи в Ню Йорк

  • ню йорк-
  • туристи-
  • посещаемост
Рекорден ръст на туристи в Ню Йорк - 1

От януари до ноември 2016 г. световният мегаполис е приел 60 милиона туристи. Независимо, че все още годината не е отминала, цифрата е рекордна. За последните седем години броят на туристите се е увеличавал с по 1 милион на година. През 2015 г. Ню Йорк е посетен от 59 млн. туристи.

„Известните на цял свят забележителности, винаги са били „магнит” за туристите”, казва Фред Диксън, управител на компанията NYC & Company, отговаряща за рекламното „раздухване” на мегаполиса. Най-голяма популярност през настоящата година сред туристите е била Статуята на Свободата, небостъргачът Empire State Building, Central Park, мемориалът на жертвите от терористичните атентати на 11 септември 2001 г. и театралните представления на Бродуей.

Интересно е, че пътешествениците все повече обръщат внимание не само на Манхатън, но и на други райони в града – Бруклин, Бронкс и Куйнс.

Близо 80% от туристите, посетили Ню Йорк през 2016 г., са американци, идващи от други щати. Над 12 млн. чужденци са посетили за първите 11 месеца на настоящата година мегаполиса, което също е своеобразен рекорд. Най-много гости са дошли от Великобритания, Китай, Канада и Бразилия.

Ню Йорк наскоро спечели и титлата „най-добър град за инвестиция в недвижими имоти”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА