Last news in Fakti

25 Декември, 2016 09:50 1 945 6

Безработицата в Гърция надхвърли 1 млн. души

  • гърция-
  • безработица-
  • ръст

С 3.5% на месечна база се е увеличил броят на безработните в Гърция през ноември, като е достигнал 1.066 млн. души. Ръстът на незаетите през октомври и ноември се дължи на края на летния сезон. 913 044 от тях са заявили, че търсят работа, а останалите 153 372 души преустановяват търсенето, но искат да останат регистрирани на трудовата борса, съобщава гръцкото издание Greek Reporter.

Тревожен е фактът, че 53.21% (485 787) от лицата, които са на трудовата борса търсят работа над 12 месеца. От тях 62.35% са жени.

Помощи получава всеки десети регистриран безработен, или 118 631 души. Относно възрастта, най-много безработни – 40.34%, има сред хората между 30 и 44 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ггхх

    6 2 Отговор
    Не ги мислете вие гърците стига с тая пропаганда,гладуващи пенсионери там нямат,заведенията са пълни жените си гледат децата само мъжете работят масата ,цените на храната са като нашите при 3пъти по голям стандарт
  • 2 Хасан

    7 1 Отговор
    Абе многоооо са гладни с 1200 евро пенсия!! Чак просят

    Коментиран от #6

  • 3 onq s konq

    2 4 Отговор
    Най-накрая и Гърция стана като Русия-всичко е много хубаво,животът е песен,само дето никой не иска да живее и работи там, а на Запад!
  • 4 Васичка Атанасова

    3 0 Отговор
    И ПАК СА В ПЪТИ ПО ДОБРЕ ОТ НАС
  • 5 полито

    0 0 Отговор
    В България хора с огромен стаж опит и образование стоят без работа повеме от година. Те тръгнали Гърция да оправят. Българският народ е п.р.о.с.т - работи някъде с връзки и е голяма работа, а когато закъса изведнъж осъзнава че България е на дъното и почва да се вайка.
  • 6 чичо Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Мнооооого отдавна в Гърция няма пенсия от 1200 евро. И наскоро пак ги намалиха.