28 Декември, 2016 14:31 1 127 0

Пореден опит за концесия на летище „Пловдив”

  • летище-
  • пловдив-
  • концесия

Трети опит за отдаване на концесия на летище „Пловдив” започна днес. Решението на правителството е липсата на подадени оферти на предходната процедура. Срокът на концесията е 35 години. „Новата процедура ще бъде проведена в съответствие с влезлите в сила през април т. г. европейски изисквания за възлагане на договори за концесия. По този начин се осигурява възможност за привличане на по-широк кръг потенциални инвеститори” пише в днешното решение на Министерски съвет.

При първия опит за концесия на летището на инвеститорите беше предложено да построят карго терминал. Интерес нямаше. При втория опит за концесия беше обявено цялото летище, а заинтересованост имаше от турски и китайски инвеститори, както и от „Пампорово” АД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА