Last news in Fakti

28 Декември, 2016 17:11 1 230 1

По-добра защита за българи, работещи в ЕС

  • работа-
  • защита-
  • българия-
  • ес

Правителството прие нова наредба, с която се осигурява по-добра защита на българските работници, командировани в ЕС. С нормативния акт се въвеждат изискванията на европейски директиви, които определят условията и реда за командироване и изпращане на работници и служители в рамките на предоставяне на услуги.

„В наредбата се определят условията на труд, които следва да бъдат осигурени на командированите или изпратени работници и служители от България в друга държава-членка на ЕС, в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство или в Швейцария. Те не могат да бъдат по-неблагоприятни за работниците от условията, установени в приемащата държава и се отнасят до работното време, почивки, отпуски, възнаграждения (включително за извънреден труд), безопасност и здраве при работа и други” се посочва в днешното решение на Министерски съвет.

Регламентират се и правилата за командироването или изпращане на служители от тези страни у нас. Наредбата няма да се прилага спрямо предприятия от търговския флот по отношение на моряците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Е да бяхте казали , коя е наредбата, номер , дата .нещо...