Last news in Fakti

29 Януари, 2017 20:32 2 746 1

Кой министър има 250 фирми?

  • андрей бабиш-
  • чехия-
  • министър

Андрей Бабиш прави доверителен фонд, който да управлява всичките му 25 фирми

Министърът на финансите в Чехия Андрей Бабиш обяви, че създава доверителен фонд, който да поеме управлението на неговия конгломерат от 250 компании, съобщава Ройтерс.

Той е принуден на тази стъпка, след като парламентът прие рестриктивно законодателство за висши чиновници, политици и министри. Те нямат вече право да имат дял в медии. Освен това в дружествата, които министрите имат поне 25% участие, ще бъдат отрязани от обществени поръчки и субсидии.

Самият Андрей Бабиш има участие в близо 250 фирми, чиято дейност се простира от медиите през селското стопанство и се завърши с ключови сектори от чешката икономика.

Анализатори припомнят, че финансовият министър влиза в политиката през 2013 г. На насрочения за есента парламентарен вот анализите сочат Андрей Бабиш за следващ парламент. Той печели популярност с обещанията си за измете от сцената политиците от последния четвърт век.

Андрей Бабиш е сравняван с бившия италиански премиер Силвио Берлискони, а отскоро и на Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    Аз пък си мислех че е руснак.