Last news in Fakti

30 Януари, 2017 18:36 1 274 2

Три Централи банки обявяват политиката си за основния лихвен процент

  • три-
  • централи-
  • банки-
  • обявяват-
  • политиката-
  • олп

През настоящата седмица (30 януари-3 февруари) три ключови централни банки се очаква да обявяват евентуална промяна на основния лихвен процент (ОЛП) и да направят икономически прогнози, се посочва в анализа на „Капман Холдинг“.

Във вторник (31 януари) Японската централна банка (ЯЦБ) ще представи доклад за икономическите перспективи на страната и доклад по парично-кредитната си политика. Мнението на преобладаващата част от инвеститорите е, че ЯЦБ ще запази настоящата отрицателна основна лихва, т.е. „минус“ 0,1%. При това положение, доходността на японските 10-годишни държавни облигации ще остане около „нула“.

На 1 февруари ФЕД ще обяви своето решение за ОЛП, като ще бъде направено и изявление, което много от инвеститорите в света ще следят със „затаен дъх“. Всъщност, вероятността за промяна на ОЛП на САЩ от настоящите 0,75% към момента според прогнозите клони към „нула“. Вниманието обаче ще бъде насочено към „намеците“ колко пъти през годината (два или три) ще има промяна на основната лихва.

Централната банка на Англия се предвижда да оповести своето решение за основната лихва в четвъртък (2 февруари). И тук инвеститорите не очакват изненади, що се отнася до нивото на лихвата – прогнозите са тя да се запази 0,25%. В същото време пазарите ще се интересуват от коментара (пряк или косвен) на ръководството на Английската банка във връзка с Brexit.

Финансовите коментари и прогнози на ръководствата на ФЕД, Английската банка и ЯЦБ неминуемо ще окажат влияние на големите финансови пазари в света, смятат анализатори от „Капман Холдинг“. В каква посока и степен обаче ще бъде това влияние, зависи от съдържанието на самите коментари.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Какъв е смисъла да държи човек пари в банката вече? Затова, че ти ги пазят си плащаш. Ако сумата е малка, идва момент когато ще дължиш пари на банката. Голяма демокрация е това.

    Коментиран от #2

  • 2 Лъчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Няма смисъл вече да държиш парив банка! Има смисъл да купуваш и то изгодно! въпроса е, в политиката на банките. Това се прави с цел хората да изтеглят парите и да купуват продават, да се върти оборота... Световната икономика се задъхва от свръхпотребление и идеята е да се върти бърз оборот. Това ще доведе до нови производства. Хубавото е, че това ще раздвижи потреблението, а банките ще печелят от комисионни по транзакциите най-вече и отпускане на кредити. Лошото е, че свръхпокупкопредлагането на стоки и ниските лихви, водят до обезценка на труда на човека. КАК? Ами простичко! Ти като предлагаш повече стока на по-ниска зена,з ад а вдигнеш оборота, ще си принуден да свиеш себестойността. А най-много свиват себестойността работодателите от ниски заплати... но н своите, а на персонала. Ето затова поне тук, ти работиш само за да работиш... никаква полза нямаш за себе си. Ядеш, плащаш данъци и такси, бачкаш пълниш гуши на някои хора и си умираш болен с мизерна пенсия ако доживееш и следващото робче муле работар те замества... като прибавим и рекета на куп фирми корп представи си какъв кеф и полза имаш да работиш? Никакъв! най-добре е да продаваме панелките купуваме си по една военна палатка и живеем като индианците. тогава мутрите ще я духат! Е и ние нямад а имаме джакузи но и без джакузи се живее...