4 Февруари, 2017 17:51 3 547 7

Русия ограничава вноса на яйца и птиче месо от България

  • русия-
  • българия-
  • яйца-
  • птици-
  • птичи грип-
  • забрана-
  • внос-
  • росселхознадзор

Росселхознадзор предупреди, че мярката се въвежда за редица страни от ЕС

Русия ограничава вноса на яйца и птиче месо от България - 1
Снимка: shutterstock

Русия ще въведе забрана за внос на яйца и птиче месо от редица страни от ЕС, сред които и България. За това предупреди руската федерална служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол (Росселхознадзор), цитирана от „Интерфакс“.

Причина, за въвеждането на мерките, са зачестилите случаи на птичи грип, регистрирани в тези държави.

Според прессекретаря на организацията сред страните, над които ще бъдат наложени ограниченията са Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Словакия, Унгария, Франция, Хърватия, Холандия, Чехия и Швеция. Във всяка една от тях е бил открит високо патогенният вирус на инфлуенца по птиците.

Забрана за внос ще бъде наложена върху всички видове хранителни продукти от домашни птици, както и върху продукти, които се използват за храна и хранителни добавки за птиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    23 0 Отговор
    по добре за България ,тъкмо ще паднат цените на щастливите кокошки

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 незнайко

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    Изобщо не е добре. До 1989 година изнасяхме храни консерви и зеленчуци за СССР и предприятията работеха. Сега всички консервни комбинати ги затвориха. Месопреработвателната "Родопа" също. Частниците са навсякъде и не дават пари за труда ни. Арендаторите на земята се подиграват със собствениците. КОЕ МУ Е ДОБРЕТО? Това, че може да отидем на запад и да им работим, а тука да харчим парите. ЗАЩО НЕ ГИ ХАРЧИМ ТАМ?

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Как можеш да твърдиш че предприятията преди 89г. са работели,защото сме изнасяли храни за СССР?А КАКВО ИЗНАСЯХМЕ ЗА ЕВРОПА?-НИЩО!Е да-изнасяхме "калашници " за Ю.Америка,Ирак и всякакви други оръжейно-ембаргови от Запада хайдушки про-комунистически бунтовници ПОД ПРИКРИТИЕТО НА ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА.А ако отидеш в кой да е супермаркет ще видиш че е пълно с безкрайна колекция от лютеници,пастети,всякаква зимнина,кампоти,риба, и т.н.И не си мисли че надписите на част от тях са на латиница,не са български!А колкото до твърдението ти че българина работи в чужбина,пък харчи парите си в България...сигурно имаш предвид нашите работници едно време в Коми!Аре жив и здрав и все така дълги години да казваш на бялото черно:)

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бббббб

    5 1 Отговор
    Много добре знам, какво и колко се изнасяше за СССР и другите страни от соц.лагера.Но няма да ми стигне времето да ти го разясня на ниско интелектуално ниво,за да ме разбереш. Чичо ми отговаряше за търговските отношения тогава .А,ти явно си бил на коня в ташкента по-това време.И всички работещи извън България,които аз познавам и на мои приятели познати напуснаха БГ през последните 10год.т.е. по времето на Тиквоча защото се ненакраде.
  • 7 бббббб

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Публикувано във факти.бг: Много добре знам, какво и колко се изнасяше за СССР и другите страни от соц.лагера.Но няма да ми стигне времето да ти го разясня на ниско интелектуално ниво,за да ме разбереш. Чичо ми отговаряше за търговските отношения тогава .А,ти явно си бил на коня в ташкента по-това време.И всички работещи извън България,които аз познавам и на мои приятели познати напуснаха БГ през последните 10год.т.е. по времето на Тиквоча защото се ненакраде.