13 Ноември, 2011 20:53 2 226 0

„Северен поток” убива „Набуко”

  • северен поток-
  • набуко-
  • газ
„Северен поток”  убива „Набуко” - 1
Снимка: Архив

С пускането в експлоатация на газопровода "Северен поток", който доставя газ пряко от Русия до Европа, и в резултат от силното развитие на световния пазар на втечнен газ, отпада нуждата от планирания газопровод "Набуко". Това посочва в днешното си издание британският в. "Сънди телеграф".

Пристигат нови доставки на втечнен газ от Катар, Алжир и дори от САЩ, а предвид липсата на икономически растеж в Eврозоната, 10-15 години Европа няма да има нужда от "Набуко", посочва източникът от лондонското Сити.

Проектът "Набуко", който трябва да доставя газ от Каспийския регион до Европа и е подкрепян от лидерите на ЕС и САЩ, все още е на етап разработване на документацията. Цената на газопровода обаче продължава да нараства и вече достигна 20 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА