Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 11:56 1 039 0

Защо Уорън Бъфет обича ябълки?

  • уорън бъфет-
  • уолстрийт-
  • инвестиции-
  • apple

Неговият дял се оценява на над $7 млрд.

Защо Уорън Бъфет обича ябълки? - 1
Снимка: АП/БТА

Смятаният за гуру на „Уолстрийт“ - Уорън Бъфет е предпочел да завърши миналата 2016 г. с влизането в десетката на най-големите инвеститори в технологичния гигант Apple.

Неговият дял се оценява на над $7 млрд.

Инвестициите на хедж фонда на Уорън Бъфет - Berkshire Hathaway, в американските авиокомпании American Airlines Group Inc., Delta Air Lines Inc. и United Continental Holdings Inc., са се увеличили до над $2 млрд във всява една от тях в последното тримесечие на 2016 г. съобщава Блумбърг. Делът на Бъфет в Southwest Airlines към 31 декември е бил около $2,2 млрд.

В същото време гуруто на Уолстрийт е свил участието си във веригата за бързооборотни стоки Уол – Март до 2 млн. акции.

Тази година се навършват 10 години от пускането на пазара на първия iPhone. Борсови анализатори очакват това да доведе по поскъпване на акциите на Apple. От началото на годината акциите на технологичния гигaнт oт Kyпepтинo в Kaлифopния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА