Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 18:06 1 465 2

Китайска компания иска да инвестира в БДЖ

  • бдж-
  • инвестиции-
  • огнян герджиков-
  • китайци

Премиерът Огнян Герджиков прие днес Луо Чонгфу, вицепрезидент на една от най-големите китайски компании CRRC, която е на водещо място в света по производство на транспортно оборудване. В срещата, в която участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, китайските представители заявиха интереса си за инвестиции в железопътния транспорт на България, съобщиха от правителствената пресслужба.

В хода на срещата инвеститорите информираха, че са започнали предварителни разговори за възможностите за сътрудничество с БДЖ. Те подчертаха също, че стратегическото местоположение на България би позволило да се мисли за възможност за изграждане на база на CRRC за обслужване на всички клиенти на корпорацията в Европа.

Премиерът Герджиков подчерта, че една от основните цели на служебното правителство е поддържането на добра бизнес среда, която да доведе до увеличаване на инвестициите като предпоставка за подобряване на икономическите показатели и благосъстоянието на хората. Той приветства интереса на компанията към страната ни и изрази очакване контактите между БДЖ и CRRC да са ползотворни и за двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    8 0 Отговор
    Жалка и смешна държава сме. Чак е тъжно, че не можем и не искаме да имаме добра инфраструктура. Включително БДЖ
  • 2 Слави

    5 0 Отговор
    Знаете ли, уважаеми читателю, колко предложения са отправени към бдж и разни общини, веика дружества, болници и прочие държавни инстанции. Всички с един акъл ,,ахъ добре'' и си го местят от единя крачол та у другия. Пука им.....вече преставаме да даваме акъл. Само срещу заплащане