22 Март, 2017 15:33 959 2

И холандската банка ING прала пари

  • банка-
  • ing-
  • пране на пари

Разследване по обвинения за пране на пари и за корупция удари по акциите на ING Groеp.

Прокурорската проверка е свързана с подкупи, които са били платени на дъщерята на бившия президент на Узбекистан Ислам Каримов от няколко телекомуникационни компании, включително от базираната в Амстердам VimpelCom.

ING отбеляза в своя годишен доклад, че е получила искания от властите в САЩ за предоставяне на информация и е оказала необходимото съдействие. Банката все пак призна, че течащото криминално разследване от страна на холандските власти може да доведе до значителни по размер глоби.

Един от въпросите, около които се върти разследването, е дали ING има роля при изплащането на въпросните подкупи. Ако банката се окаже замесена, може да е нарушила Закона за предотвратяване на пране на пари и финансиране на тероризъм.

Все още не е ясно дали конкретни служители на ING са заподозрени в хода на разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сетила се Мара

    0 0 Отговор
    Че коя не е прала?
  • 2 Валери Борисов

    1 0 Отговор
    Най добрата банка с която съм работил и продължавам ! Дано всичко да е наред.