20 Ноември, 2011 08:05 1 987 0

Брюксел ни дава още пари заради “Козлодуй”

  • аец-
  • козлодуй-
  • ес
Брюксел ни дава още пари заради “Козлодуй” - 1
Снимка: "Труд"

Следващата седмица Еврокомисията ще предложи да се предостави допълнителна финансова помощ от 500 млн. евро за извеждането от експлоатация на старите съветски ядрени реактори в България, Литва и Словакия, предаде кореспондентът на “Труд” в Брюксел Веселин Желев.

Помощта ще бъде за периода от 2014 до 2020 година. Засега не се уточнява как ще бъдат разпределени средствата между трите държави.

България затвори 4 от 6-те си реактора на АЕЦ “Козлодуй” като условие да влезе в ЕС през 2007 г. Словакия спря експлоатацията на реактори в АЕЦ “Бохунице”, а Литва - в АЕЦ “Игналина”.

 

Още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА