Last news in Fakti

4 Април, 2017 06:00 1 906 1

Вижте как се печата новите купюри от €50

  • евро-
  • банкноти-
  • печат
Вижте как се печата новите купюри от €50 - 1

Европейската централна банка от днес пуска в обръщение новите купюри от €50. Те за първи път ще имат надпис на кирилица.

Банкнотата от 50 € е най-широко използван от всички купюри евробанкноти. От този купюр в обращение са над 8 млрд. банкноти, или около 45% от общото количество.

„Ние – Евросистемата и професионалните ни партньори – започнахме отдалеч подготовката за въвеждането на новата банкнота от 50 €, за да сме сигурни, че предприятията са готови, така че хората да могат безпроблемно да използват новите банкноти навсякъде от деня на влизането им в обращение,“ заяви Тон Роус, директор на дирекция „Банкноти“ в ЕЦБ.

Как се печатат новите купюри, вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЙТАПЧИЯ

    1 0 Отговор
    СПЕЦИАЛНО ЗА РАСТЕРА ОТ ПЪРВОМАЙ