Last news in Fakti

4 Април, 2017 18:11 1 254 0

Умните градове пестят пари

  • хуавей-
  • huawei-
  • градове-
  • осветление

Технологията е налице и е въпрос на визия да се дефинира правилно и да се въведе

Умните градове пестят пари - 1

Технологиите не са противници на градовете, а спомагат за тяхното развитие и рационално използване на бюджетите.

Това заяви пред Факти.бг Джейсън Ли, генерален мениджър на "Хуауей Технолоджис България" ЕООД.

Умните градове пестят пари

Рационалното използване на градските бюджети и развитието на високите технологии се допълват взаимно, подчерта Джейсън Ли. Той припомни, че концепцията на Huawei за интелигентните градове е приложена в китайската столица Пекин. Вече се отчитали добрите тенденции за намаляване на задръствания, замърсяването, пестенето на природни ресурси и по-добрата организация на комуналните услуги.

Както знаете ние имаме оборудване, технологии, но и опита за изграждането на интелигентни решения.

Умните градове пестят пари

Това е възможно, когато системите за събиране, управление и анализ на данни в градовете се интегрират и използват ефективно.

Браян Сияо от Huawei посочи, че изграждането на умно осветление ще помогне на градските власти да управляват както трафика, така и да се повиши сигурността в града. Властите могат да регулират степенна на осветеност при мъгла, така и при пълнолуние.

Това ще доведе до намаляване на сметките за осветление, така и на парниковите газове, обобщи пред Факти.бг Браян Сияо. Нашата концепция се опира на използването на зелена енергия, което е допълнителен плюс в опазването на околната среда, уточни Джейсън Ли.

Освен това в умните електрически стълбове е заложен софтуер, който съобщава за нуждата от ремонт или подмяна на елемент.

Събраните данни показват, че България има предимство по отношение на проникване на интернет. Имате изградена оптична мрежа и добро предоставяне на Wi – Fi мрежи. Тази инфраструктура може да се използва рационално, за да се направи по-добра градска среда, посочи Джейсън Ли. Той посочи, че всеки проект на компанията се изпълнява като се отчитат местните особености и нужди.

Възможностите на практика са неограничени. Технологията е налице и е въпрос на визия да се дефинира правилно и да се въведе, припомни Джейсън Ли. Той посочи, че Huawei през последните години успява да разпространи своите приложения за умни градове в редица селища от Стария континент.

Градове от Полша, Чехия, Словакия, Италия и Гърция вече познават ползите от умното улично осветление.

В Словакия е приложен проект за умно образование, което е обединило в една мрежа университетите и научните институти. Това доведе до обмяна на идеи, образователни практики и курсове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА