23 Ноември, 2011 09:02 1 059 0

Кичев: Без реформа, БДЖ загива

  • бдж-
  • транспорт-
  • стачка
Кичев: Без реформа, БДЖ загива - 1
Снимка: БГНЕС

Ако не се проведе реформата, ще трябва да закрием БДЖ. Това заяви пред Нова телевизия заместник-транспортният министър Камен Кичев. Българските железници са едни от най-неефективните в Европа – с много работници, малко услуги и ниска производителност на труда.

Кичев е категоричен, че броят на служителите трябва да се намали. От планираните 2000 души, които ще трябва да напуснат компанията, 600 вече са приели доброволно да напуснат железницата.

„Апелирам всички да не излизат в ефективна стачка. БДЖ получава заплатите си в пълен  размер от 2009 година. Не смятам, че хора, които си получават заплатите, авансите, допълнителните възнаграждение, имат право да протестират“, заяви Кичев за утрешната стачка.

Загубата от утрешната протестна акция ще ощети железниците с 600 000 лв., което ще й нанесе сериозен удар предвид кризата и трудното печелена на клиенти.

Ще има толкова влакове, колкото пътници има, категоричен е той. Разреждането на линии ще се прави, когато има алтернативен транспорт, което е съгласувани с „Автомобилна администрирания“. „Намаляваме губещите, празните линии и тези, за които има алтернативен транспорт. Не се сме спрели транспорта. Оптимизираме дружество, което е на загуба. До края на тази годината очакваме ефект от 20 млн. лв.“, обясни заместник-министърът-

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА