Last news in Fakti

3 Декември, 2011 12:31 2 255 1

Карането на ски в Банско е „евтино като чипс“

  • ски-
  • банско-
  • ваканция-
  • сняг
Карането на ски в Банско е „евтино като чипс“ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Карането на ски в България е „евтино като чипс“, рекламира зимните ни курорти британският в. „Телеграф“.

Традиционни ски курорти са принудени да свалят цените на офертите си, за да издържат на конкуренцията на Източна Европа. В същото време липсата на сняг предизвиква страхове за провал на ски сезона.

Според туристически агенти това е най-лошото начало за сезона от 147 г. насам. Това принуди курортите да правят отстъпки за привличане на клиенти. В швейцарския Давос предлагат безплатни качвания с лифта до пистите през декември.

Ски почивките в курорта Банско стават все по-популярни заради ниските си цени.

Специализирано издание „Поуст офис травъл мъни" (Post Office Travel Money) изчислява цената на шестдневна ски ваканция за четиричленно семейство (включително разходите за уроци, лифтове и храна) в редица световни курорти.

Според него шестдневна ваканция в Банско струва 818 лири или близо 17% по-евтино в сравнение с 2010 г.

Същата ваканция струва 1829 британски лири в швейцарския курорт Нендац и 1879 бр. лири в Уинтър парк в американския щат Колорадо.

Данни, публикувани във Великобритания, показват, че общата цена за лифт, ски обувки под наем и ски училище за 4-членно семейство в Банско е само 800 лири за седмица.

Компании предлагат едноседмични пакети в Алпите за Коледа и Нова година почти на половин цена. Така например 7-дневна почивка във Франция е намалена от 945 на 399 британски лири на човек, пише в. „Дейли мейл“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 елан

    1 0 Отговор
    може и да се случи така,но.........-но ако падне сняг!