Last news in Fakti

4 Декември, 2011 12:12 1 868 1

Константин Тренчев: Дянков зад числата не вижда хората

  • тренчев-
  • кнсб-
  • подкрепа
Константин Тренчев: Дянков зад числата не вижда хората - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Дянков още като тръгна да ни вкарва в Еврозоната обърка всичко, спря да плаща дори и на бизнеса. Това беше достатъчен повод да се преосмисли неговата философия за финансовите дела. Този човек зад числата не вижда хората.

Един финансов министър трябва да се грижи, както за разумното изразходване на парите в държавата, така трябва да се грижи и за приходите в тази държава. Той прави само едното – оттук реже, оттам реже. Стига сме се оправдавали с международното положение, но и ние правим една купчина глупости, с които само усложняваме и без това сложните неща.

Това категорично заяви пред „Неделя 150“ по БНР президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Според него, всички министри са притиснати така от финансовия министър, че те правят каквото им се каже, а обират негативите.

Има сериозна некомпетентност в някои от предложенията, които бяха направени, друг в е въпросът за арогантното поведение. Ние не сме дали повод за подобно поведение. Това каза пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров във връзка с преговорите с управляващите.

Ние сме написали и предложили на премиера 8 мерки, можеше да бъдат много повече. Работещи мерки, които да вкарат допълни приходи в системата на НОИ.

Сивата заетост се разраства, там има огромни обороти. Твърди се, че са около 30 млрд. лева. Драстично намаляват заетите лица. Не се правят усилия да се събират съответните вноски от работещите в сивия сектор.

Не толкова, че сме обидени, доверието беше нарушено от Дянков, а дори това, което се предлага, то не върши работа. Да се твърди, че това е единствената пенсионна реформа в последните 15 години, това е смешно и абсурдно, категоричен е Димитров.

За стачката в БДЖ, президентът на КНСБ заяви, че стачката на железничарите показа, че хората имат желанието и куража да се борят за своите права и за своето бъдеще.

Той каза, че в понеделник двата синдиката ще внесат искова молба в съда, затова че БДЖ спря 96 влака, докато траеше стачката.

Това е нарушение на това да има минимално транспортно обслужване. Влаковете всъщност не могат да се движат и след 16 ч., защото те ги спряха, подчерта Димитров.

Чакаме деня на второ четене на закона, който увеличава пенсионната възраст, чакаме и деня за гласуване, смятам, че в тези два дни трябва да се покаже още веднъж ясната воля на хората. Мисля, че и президентът ще наложи вето на този законопроект. Ние не виждаме причина сега да се вдига пенсионната възраст, посочи Димитров.

За продажбата на Е.ОН, Константин Тренчев каза, че никой не бяга от хубавото. Според него, това е големият въпрос защо и инвестициите си тръгват от България. Димитров каза, че причината за подобни продажби трябва да се анализира, но не и да се драматизира. Притеснителното е, че става тайно, а не прозрачно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    Този човек някъде се подпосваше,че се казва"КИРИЛ"!