Last news in Fakti

8 Декември, 2011 10:49 883 0

Нови инвестиции на ЧЕЗ през декември

  • чез-
  • електричество-
  • ток-
  • инвестиции

Компанията планира да вложи над 754 хил. лева в присъединяване на нови абонати и изнасяне на електромерни табла на територията на София

„ЧЕЗ Разпределение България” ще инвестира близо 1,5 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през декември. От тях 754 хил. лева ще бъдат вложени в присъединяване на нови абонати, полагане на нови кабели и изнасяне на електромерни табла на територията на град София. През този месец компанията планира да завърши и втория етап от подмяната на увредени при посегателства кабели от подстанция „Витоша” в столицата, съобщиха от дружеството.


Половината  планирани средства (731 хил. лева) са предвидени за останалите области в Западна България. Сред ключовите проекти е изграждането на нов трафопост с кабели средно и ниско напрежение , реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на 96 броя електромерни табла в община Плевен. Стойността на инвестицията се равнява на 300 хил. лева.


„Стараем се да осигурим най-високо качеството на услугите, които предлагаме на клиентите си. Затова инвестираме максимално в рамките на одобрените ни от държавния регулатор инвестиции. Удовлетвореността на нашите клиенти винаги е била и остава наш най-важен приоритет“, каза Петър Докладал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От началото на регулаторния период през 2008 г. до края на 2010 г., ЧЕЗ е вложила общо      223 млн. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА