Last news in Fakti

20 Септември, 2017 07:46 2 788 14

Такса 'масло' към пържени картофи в несебърско заведение

  • пържени картофи-
  • такса масло-
  • несебър

След скандала през август с такса "празен стол" в заведение в Созопол, има нов казус - такса "масло" в несебърско заведение.

Пред медията Мирослав Дечев от Велико Търново твърди, че заведението го е таксувало за маслото, с което са изпържени картофите.

Цената е 1 лев, а маслото е маркирано допълнително, защото клиентът си е поръчал пресни картофи, а не бланширани.

Казах "пресни пържени картофи", но в менюто нямаше пресни, а бланширани картофи, тоест там имаше само пържени картофи на цена 3,50. Отговорът на сервитьора беше, че според него в менюто пържените картофи били 6,50. Поисках да ми покаже къде точно пише, той не можа да ми покаже никъде 6,50. Върна ми 2 лева ресто и ми каза: "За да няма проблем, айде чао" - твърди Мирослав Дечев.

"Ние гарнитура нямаме. Имаме само порция пресни картофи, които струват 6 лева и понеже нямаме какво да му маркираме 3 лева, затова сме му маркирали масло - 3 лева, добавка, това е", казва управителят на заведението Добри Георгиев .

Сервитьорът, който е обслужвал Мирослав, твърди, че клиентът е бил предварително предупреден, че има разлика в цената на картофите и след скандала дори му върнал парите.

Върнах му, защото ставаше въпрос за един лев. Точно така беше. Тогава му върнах два лева, твърди сервитьорът Николай Тодоров.

Според Мирослав грешка на заведението е, че в менюто никъде не е уточнено дали картофите са бланширани или пресни. Пише само пържени картофи, както цена и грамаж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 34556

    29 3 Отговор
    На такива заведения скоро ще им дойде такса Валери Симеонов, нали затова сме го гласували
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    19 5 Отговор
    Не ходете на бг г..номорие и не харчете пари там щото виждате кво е там
  • 3 Пълни нещастници

    26 0 Отговор
    Ако си беше поръчал "щастливи картофи" щяха да му сложат и такса усмивка ))))
  • 4 Гъзар без левче

    15 4 Отговор
    Аз не мога да разбера,кое е странното в случая.Поръчваш нещо,което го няма в менюто,както няма и определена цена за него.В тоя случай как тоя "клиент" е решил че пресните му картофи ще струват колкото бланширани.Треа някой да му ги обели ,нареже,а това е време,съответно пари.Кати искаш да си гъзар ,си плащаш,тва е,много са си прави от заведението.
  • 5 Пазарен Либерализатор™

    9 3 Отговор
    На село компиро пресен е на 40ст. килото, кой е толкова улав да дава 6лв.за една порция картофи?
  • 6 Бивш Сервитъор

    4 3 Отговор
    Е и защо се оплаква този ?
    Отишъл е с цел заяждане а не хранене !
    Това се правеше когато , аз бях сервитъор с цел " сега ще плюскам на аванта " .
    Хора а ако вие бяхте на мястото на човека който сервира и се заяде някой с вас по този начин?
  • 7 onq s konq

    7 4 Отговор
    Ас затова като хода на море си пържа картофи у нас и си ги слагам в пликове по пет кила.Имам една малка микровълнова и си я носа и нея та да си ги претоплям на морето.Отделно си купувам по 4-5 стека бира кога е на промоция по веригите на цена 70-75 стотинки и си я истудявам в беенвето щото си имам хладилник на 12 волта в багажника.Носа си задължително и една дамаджанка с домашна ракия та да не се набутвам.Иначе за храна главно сухари пастет и лютеница.И така щасливо си искарвам по 5-6 дена докато не свършат парите.

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Ставри

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Е.ахти мизерията в която почиваш.Аз пък отивам в 4 или 5 звезден хотел и се храня само в изискани ресторанти.За 10 дена на море си гласувам бюджет 5бона и така.Наистина не се возя в БМВ а в чисто нов автомобил от Южна Корея.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 onq s konq

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ставри":

    С 5 бона на море?Ти си комунист и затова сигурно можеш да си го позволиш!На мене годишната ми заплата е 5 бона!Как да я дам за море?
  • 10 ПЕНСИОНЕРА

    4 5 Отговор
    Аз не ходя на черно море вече25 г. и съм много добре. Я пробвайте бяло море, няма кой да ви съсипе почивката. Няма кой да ви дразни и наистина ще отморите. Чисто море и спокойствие, желая ви изкарване.
  • 11 недоволен

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ставри":

    и като се събуди сутринта отиде ли да си купиш баничка и да ходиш на работа с реиса че с заплатата ти от 400лв неможеш да си позволиш друго
  • 12 Патриот

    5 2 Отговор
    картофи от магазина 60 стотинки килограм. в заведение 6лв. 300 грама. Килограм идва 18лв.
    Надценка 30 пъти. (все пак пише пържени картофи, не бланширани пържени и пресин пържени)
    Такса "празен стол" 20лв - в Созопол
    Такса "нож" 15лв - в сладкарница "Неделя
    Такса "Масло" 3 лв в Несебър
    Тази нашата държава направо убива бизнеса с глупави и излишни такси си. Той крета на минимални надцени(само 30 пъти) и максимални заплати(до 600-700лв извън София) на служителите си. Направо се чудя как се оцелява в тази жестока бизнес-среда.

    Коментиран от #14

  • 13 Ядеитн

    2 0 Отговор
    Е те така се прави. Такса "празен стол", "обслужване на торта", "масло" и т.н. Редакторе и аз си мисля да туря такса 5 лв. на ред, дето се хабя да драскам по малце тука. А и такса 2 лв. на ден дето си губя времето, моря очите и търкам очилата да чета клюкините ( абе, ако не беше мобилето - немаше и да го зная тоа вестник ).
  • 14 Различен

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Патриот":

    Така е, така е!!!
    Всички много добре правят сметките, ама на другите, а не могат направи своята!
    Те картофите сами се донасят до заведението, сами се белят, пържат, подготвят и сервират, а приборите след това сами се отсервирват и измиват. Това ток, вода, заплати, осигуровки, данъци, наеми и всякакви простотии, не играят никаква роля, НАЛИ????
    Баровец, като ги разбираш толкова много нещата, що не направиш едно заведенийце някъде по морето и кило пържени картофи, пресни, да е по 65 стотинки, та да се редим всички при теб? Страхотен оборот ще имаш!!! Демонстрирай ни го, а ние ще почерпим!!!!!!!!!!!!!