28 Ноември, 2017 21:37 1 645 5

Китай инвестира 3 млрд. USD в тоалетни

  • тоалетна-
  • реформа-
  • китай
Китай инвестира 3 млрд. USD в тоалетни - 1

Една от най-сериозните реформи наред с икономиката, финансите и интерет, които прави Китай е тази на ... тоалетната. Акцентът е да бъдат подобрени, както градските, така и селските нужници, съобщи дъpжaвнaтa aгeнция „Cинxya”.

Идеята за т.нар. „тоалетната революция” датира от 2015 г. Програмата предвижда промените, които ще бъдат направени, да струват 3.03 млрд. USD. Тя трябва да бъде реализира за срок от 3 години (2018-2021 гг.). С парите ще бъдат обновени 68 000 обществени тоалетни. Ще се построят и нови такива предимно в туристическите дестинации и места, които разполагат с категория над 3 звезди. В Китай процедурата по даване на звезди става като се оценяват 58 фактора, включително вентилация и наличие на тоалетна хартия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Граф Николаевич

    10 0 Отговор
    Тия верно минават напред с ''материала''...!!!:):):)
  • 2 Радо

    1 2 Отговор
    От тоя ориз, дето постоянно го ядът, не се ли запичат....излишна инвестиция.
  • 3 Българофил русофоб

    3 2 Отговор
    Хахахахах ушанките се хвалят с някакви смешни сделки с оръжия за милиони, янките само кенефите си продават за 3 млрд. Гледайте, плачете и се учете как се прави бизнес, другари.
  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    Че къде прочете, че тоалетните са американски?
  • 5 The TRAPPER

    0 2 Отговор
    Те освен да се..ат друго не могат. Да са направили нещо по реда си ?