Last news in Fakti

12 Януари, 2012 07:06 1 368 0

Нова среща за Мини Марица-изток

  • мини-
  • миньори-
  • мини марица-изток-
  • стачка
Нова среща за  Мини Марица-изток - 1
Снимка: БГНЕС

Днес в "Мини Марица-изток"- гр. Раднево ръководствата на миньорските федерации на КТ "Подкрепа" и КНСБ ще проведат извънредни съвети и срещи, на които ще обсъдят възникналата ситуация в минния бранш в България. След общо заседание се очаква двете федерации да излязат с обща позиция.

Синдикатите припомнят, че със заповед на министъра на околната среда и водите се спира още един блок от 210 мегавата, с което работещите в ТЕЦ "Бобов дол" започват подготовка за провеждане на протест.

Последните преговори преди два дни между синдикати и ръководство се провалиха. Очаква се днес диалогът също да продължи.

Почти всички миньорите, служителите, както и част от администрацията на "Мини Марица-изток" проведе предупредителна стачка на 10 януари. Причината става неизпълнено споразумение от лятото на миналата година, което касае работната заплата на протестиращите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА