Last news in Fakti

16 Януари, 2012 08:28 1 728 0

Стачката в "Мини Марица - изток" продължава

  • стачка-
  • мини марица изток-
  • мини марица изток
Стачката в "Мини Марица - изток" продължава - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

98% от назначените за нощна смяна миньори в "Мини Марица - изток" са стачкували ефективно, според данни на синдикатите.

Миньорите от първа смяна декларираха, че днес ще продължат стачните действия.

Аргументите, които изтъкват, са лошите условия на труд и неспазване на споразумението към колективния трудов договор (КТД).

Миньорите призоваха министър-председателя Бойко Борисов да слезе с тях в рудниците и да прекара там няколко часа, за да разбере при какви условия работят и защо протестират. Тази сутрин, когато е дошло преназначението в рудник "Трояново 7" в село Ковачево, миньорите са били крайно шокирани от факта, че некролозите на починалите миньори на входната врата са били махнати, за да не могат медиите да снимат колко млади миньори са починали вследствие на полагания от тях тежък труд.

Те заявиха, че е недопустимо да се потъпква по този начин паметта на починалите колеги. Събрали са некролозите на табло и са го поставили пред рудника.

От уикенда работниците в "Мини Марица - изток" стачкуват ефективно. В 19.30 часа снощи след назначението на нощната смяна на миньорите стачкуващите бяха 100%.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА