22 Декември, 2017 23:29 1 449 0

Супер данъчна лотария за Коледа в Гърция

  • гърция-
  • данъци-
  • лотария

Властите в Гърция пускат за Коледа супер печалби в рамките на стартиралата в началото на месеца данъчна лотария, като късметлиите този път се предвижда да бъдат 10 хиляди, а всеки от тях ще спечели по 1000 евро, съобщава БНТ.

Целта на лотарията е да засили борбата срещу укриването на доходи и да насърчи плащането на данъци. Новата суперлотария тръгва на 24 декември, а печалбите ще бъдат разпределяни в зависимост от финансовите трансакции и онлайн плащания от януари до септември на участващите в нея данъкоплатци.

Този път гръцкото финансово министерство обяви, че за разлика от предишния път, когато бяха разпределени един милион евро между 1000 души, сега тази сума ще е 10 млн. евро.

Данъкоплатците са призовани да участват в лотарията с номера на електронни преводи на суми по плащани от тях дължими данъци.

Гърция за първи път предложи данъчната лотария на кредиторите си от ЕС и МВФ през 2014 г., надявайки се, че това ще помогне за запълване на дупките в бюджета. Привеждането в действие на лотарията е условие по сегашния кредитен пакет за страната, третия, откакто избухна кризата през 2009 г. То цели също и да насърчи електронните плащания в Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА