Last news in Fakti

20 Януари, 2012 13:31 1 079 0

Швейцария: възход на HR агенциите

  • швейцария-
  • подбор на персонала-
  • агенции

Изминалата 2011-а се оказа най-добрата година за швейцарските компании за подбор на персонала за последните няколко десетилетия. Това се посочва в доклад на Швейцарската федерация на HR агенции.
Регистрирано е рекордно търсене на кадри именно с помощта на услугите, които предлагат тези посреднически компании. В сравнение с 2010 г. персоналът, нает по този начин, се е увеличил с 9%. Това увеличение съвпада с предварително изготвените експертни прогнози за европейския трудов пазар.

Най-силните месеци за агенциите за подбор на персонал се оказват март и април 2011 г., когато активността им нараства с около 40% - особено впечатляваща статистика, тъй като през същите месеци на 2010-а се регистрира спад. Втората половина на 2010 г. не е толкова успешна колкото първата – от юни до декември се наблюдава постепенен спад в дейността на агенциите. До края на годината тя достига отрицателни стойности. През декември 2010 г. отново започва да се наблюдава повишено търсене на услугите им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА