Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 09:44 3 095 1

Швейцарците искат минимум 3250 EUR заплата

  • швейцария-
  • минимална заплата-
  • референдум

Швейцарската федерация на профсъюзите (SGB) твърди, че е осигурила достатъчно подписи, за да бъде изискано провеждането на национален референдум относно въвеждането на минимална работна заплата. Предложението за месечна заплата се базира на 42-часова работна седмица и възлиза на 4 000 швейцарски франка (3250 EUR). Тоест, минималното почасово възнаграждение ще бъде 21.98 франка (17.86 EUR).

В началото на 2012 г. швейцарският Съюз по въпроси, свързани със заетостта (SwissStaffing) изрази загриженост по повод намеренията да се въведе минимална работна заплата. От Съюза коментират, че „национално задължителното минимално възнаграждение не е подходящо средство за борбата с бедността. Въвеждането му във всички сектори на индустрията би представлявало намеса върху свободния пазар, а това може да доведе след себе си трайни и неприятни последствия“.

От Федерацията на Европейските Работодатели (Fedee) заявиха, че претендираната от синдикатите минимална работна заплата ще дестабилизира и вероятно дори ще унищожи швейцарската икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БИЛ СЪМ ТАМ

    1 0 Отговор
    В ШВЕЙЦАРИЯ ЕДИН САНДВИЧ СТРУВА 18 ЕВРО !
    САНДВИЧ !!

    ТУКА Е 1 ЛЕВ !! 0,5 ЕВРО !!

    32 ПЪТИ ПО-СКЪПИ СА НЯКОЙ НЕЩА !!

    И СА СКЪПИ ЗАРАДИ РАЗДУТИ ЗАПЛАТИ И ИНВЕСТИЦИИ НА МАФИЯТА !