Last news in Fakti

11 Април, 2018 15:04 1 714 5

Бойко Коцев влиза в управата на Международната банка за икономическо сътрудничество

  • бойко коцев-
  • банкер-
  • банка-
  • международна банка за икономическо сътрудничество

Банката обръща особено внимание на проекти в сектори, които генерират растеж

Бойко Коцев влиза в управата на Международната банка за икономическо сътрудничество - 1

Доскорошният посланик на България в Москва Бойко Коцев влиза в управата на Международната банка за икономическо сътрудничество. Правителството одобри днес кандидатурата на Коцев за член на Управителния съвет на банката с мандат до пет години.

Коцев освободи посланическото място на 5 април, като на негово място бе назначен президентският секретар Атанас Кръстин.

Бойко Коцев е с богата дипломатическа биография и притежава широка експертиза, авторитет и професионално признание в областта на международните отношения, съобщиха от правителствената пресслужба.

В качеството си на член на УС на МБИС представителят на България ще участва в оперативната дейност и управлението на банката и ще отстоява финансово-икономическите интереси на страната ни.

Международната банка за икономическо сътрудничество е в процес на трансформация за превръщането й в модерна международна банка за развитие, се казва в съобщението. Банката обръща особено внимание на проекти в сектори, които генерират растеж и са приоритетни за развитието на икономиките на страните членки – България, Виетнам, Полша, Монголия, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. В стратегията й за България приоритет е кредитирането в сферата на промишлеността, селското стопанство, търговията, транспорта и банковия сектор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    4 0 Отговор
    И нека не забравяме че баща му е дългогодишен директор на Първо управление на ДС
  • 2 Шефьор

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Бойко Коцев е с богата дипломатическа биография и притежава широка експертиза, авторитет и професионално признание в областта на международните отношения, съобщиха от правителствената пресслужба.
    Издържал е изпит по "Финанси и кредит" в студентските си години. Дълго време е гледал как брои пари банкнотоброячната машина в близкия банков клон до дома му, дори и по време на дъжд.Най-важното за един финансов специалист: Знае английски и иска, а понякога може и да се изкаже в областта на финансите и банковото дело. А, бе след 10-15г. като Левон Хампарцумян ще научи занаята, а дотогава ще се упражнява, ще трупа опит и ще се учи от грешките с една добра заплата. Все пак е бил посланник на България в Москва, а не е бил в Лондоското сити или Франкфурт. Тъй де!!
  • 3 goni

    4 0 Отговор
    Вижте кои са страните членки! Меко казано странна компания! Колкото до представителя ни ! Как мислите?!:) Има ли значение?!:)
  • 4 Пенсионер

    1 0 Отговор
    Всички Българи искаме такава пенсия....
  • 5 Гостенин

    0 0 Отговор
    За нашите хора винаги има трапезка.Все пак човека е дипломат,защо да не ръководи банка?