Last news in Fakti

17 Април, 2018 01:29 1 414 4

Германия е срещу облекчаване на гръцкия дълг

  • гърция-
  • ес-
  • германия-
  • дълг

До края на тази година по преценки на гръцкото финансово министерство се очаква той да стане €332 млрд.

Германия е срещу облекчаване на гръцкия дълг - 1
Снимка: Shutterstock.com

Германия остава на твърда позиция срещу облекчаването на гръцкия. Това е позицията на новия финансов министър Олаф Шолц, разкрива изданието „Прото тема“.

Германският финансов министър смята, че първо трябва да приключи договорената спасителна програма за Атина, преди да се мисли за облекчаване на дълга.

Държавният дълг на Гърция през декември 2017 г. е възлизал на €328,7 млрд.. До края на тази година по преценки на гръцкото финансово министерство се очаква той да стане €332 млрд..

Това е огромно дългово бреме, съставляващо 180 на сто от БВП на балканската страна. Става дума за размер, който дава основания да се смята, че дългът е неустойчив.

Облекчаването на гръцкия дълг сега влиза в европейския дневен ред и от март е в ход подготвителна процедура с оглед този въпрос да бъде обсъден на срещата на финансовите министри от еврозоната на 27 април в София, отбелязва в."Ханделсблат".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 2 Отговор
    Ха,откъде тая малка страна такъв дълг бе.иначе армия,сиртакита,узакита.Ем да им взимат самолетите и да ги дават на нас на половин цена.това пак нико няма да оправи,но все пак е нещо
  • 2 Гост

    0 4 Отговор
    Че и дават наклон на македонската (българска) държава как да се казва. Правилно,да ги остават на фесовете.
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Не случайно им викат мързеивците,които по цял ден търкат пейката.
  • 4 патриотъ

    3 0 Отговор
    Ами то и ние натам вървим!Само че,те го натрупаха от нереално раздавани високи заплати и пенсии,а нашия се трупа в дълбоките джобове на управляващите,а ние ще го плащаме!