2 Февруари, 2012 15:28 1 488 0

American Airlines съкращава 13 000 души

  • american airlines-
  • съкращения-
  • персонал

В сряда Американската авиокомпания American Airlines (третият най-голям американски превозвач след United Airlines и Delta Air Lines ) обяви, че ще съкрати 13 000 служители от общо 88 000 заети работни места. Съкращенията ще засегнат най-вече персонала, ангажиран в поддръжка и инженерни дейности. От там ще бъдат освободени 4600 души. Ще бъдат съкратени и 2300 стюарда/стюардеси, както и 4000 души от наземния персонал. Пилотите също се намалеят с 400.

Авиокомпанията и синдикатите ще преговарят относно своите планове за намаляване на разходите до конкурентноспособни нива. Години наред American Airlines редовно води тежки преговори с различните профсъюзи за заплати и други трудови разходи. Авиокомпанията твърдо застава зад необходимостта да спести 1.25 млрд. USD за една година, като намали разходите на всяка от работните групи, включително ръководните – с приблизително 20%. Осигуровките представляват особено голям проблем за компанията, тъй като формират значителен процент от оперативните харчове.

Други от мерките за свиване на разходите предвиждат преструктуриране на дълга на компанията, заземяване на стари самолети и подобряване на доставчиците. Планира се и затваряне на авио съоръжението, разположено в покрайнините на Далас, в което се извършват основни ремонтни дейности. Съкращенията там представляват 40% от общия персонал по поддръжка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА