7 Август, 2013 10:59 1 056 0

ЕК даде зелена светлина за сливането на American Airlines и US Airways

  • american airlines-
  • us airways

Сливането ще доближи American Airlines близо до съперника й Delta Airlines

Европейската комисия даде зелена светлина за създаването на най-големия авиопревозвач в света между American Airlines и US Airways, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл“.

Разследването на Комисията потвърди, че на всички други трансатлантически маршрути, засегнати от сливането, новата компания ще продължи да се сблъскат с конкуренция от други силни конкуренти като Delta, Air France/KLM, Lufthansa, Air Canada и United Airlines, се посочва в официалната позиция на Брюксел.

Освен това от новата компания са се съгласили да отстъпят слотове на летищата Хийтроу и това във Филаделфия.

Сливането ще доближи American Airlines близо до съперника й Delta Airlines със стойност от $11 млрд.

Сегашната фирмена централа на American Airlines в Далас ще приюти новия авиоконцерн. Той ще се ръководи от главния изпълнителен директор на American Airlines Дъг Паркър.

Новият гигант на пазара на гражданската авиация ще има над 1500 самолета и 6400 полета дневно. Предвижда се тя да обслужва около 140 млн. пътници годишно. Новият авиоконцерн ще осигурява и 94 000 служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА