Last news in Fakti

26 Юни, 2018 10:07 1 639 11

Германия губи 618 млн. EUR на месец заради санкциите

  • германия-
  • русия-
  • санкции-
  • икономика-
  • загуби
Германия губи 618 млн. EUR на месец заради санкциите - 1
Снимка: Shutterstock

Германия губи по 618 млн. EUR на месец заради антируските санкции, като на страната се падат 40% от всички загуби, които понася Европейския Съюз от ограничителните мерки срещу Русия. „Санкциите и влошаването на търговските отношения с Русия са в разрез с националните интереси на ФРГ”, каза депутатът от „Алтернатива за Германия” Маркус Фронмайер.

„Германия в сравнение с другите членове на ЕС страда най-много от въведените санкции. За какво? За да промени териториалния статут на Кримския полуостров, което никога няма да се случи?”, каза Фронмайер.

Икономическите санкции срещу Русия бяха въведени през лятото на 2014 г. в резултат на възникналия в Украйна конфликт. В последствие санкциите се разшириха, а през юни т.г. ЕС удължи ограничителните мерки до 23 юни 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 99 стинки

    22 4 Отговор
    Мдаа, във всички държави от ЕС, които имаха по-голям стокообмен и важни отношения с Русия се надига сериозно недоволство от тъпите и безполезни санкции, въведени и поддържани под краварския натиск. Загубите хич не са малки, а резултата от санкциите е на практика никакъв. Немците пак ядоха големия заради кефа на господаря си, ХУБАВОТО Е ЧЕ НЕДОВОЛСТВОТО СРЕЩУ НАГЛИТЕ АМЕРСКИ ГОВЕДА ПОСТЕПЕННО СЕ УВЕЛИЧАВА и вече все по-малко им се обръща внимание и се приемат като някакъв фактор. Накрая Европа ще се съюзи с руснаците против тях и най-накрая ще ги изгонят от тук.

    Коментиран от #3

  • 2 Бесен Язовец

    20 5 Отговор
    Мирише на бунт в ЕС вчера Италия днес Германия май солидарнистта със САЩ вече историяяяяяя! Хехехехе сорсчетата на борсата!

    Коментиран от #4

  • 3 1рубла

    5 17 Отговор

    До коментар #1 от "99 стинки":

    Какво общо имат американците с ЕВРОПЕЙСКИТЕ САНКЦИИ или по принцип си лаеш срещу САЩ? Санкциите ще бъдат продължени, колкото и западните рубладжии да вдигат патърдия. В четвъртък ще бъдат удължени с още 6 месеца. Има ясни правила кога могат да бъдат намалени или премахнати. Всичко останало са рубладжийски вопли и напразно квичене.
  • 4 Българин

    7 15 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Мирише на удължаване на санкциите с още половин година. Всичко останало са русофилски блянове и фантазии. Апропо, нали санкциите укрепваха руската икономика,защо сте толкова много против тях?

    Коментиран от #5

  • 5 Бесен Язовец

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Ние мислим и за ЕС също да са добре за Русия е ясно че е ОК!
    Апропо, скоро оставаш без работа!

    Коментиран от #6

  • 6 Българин

    3 12 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    От много мислене да не скъсаш някой менискус. Не мисли нито за мен, нито за ЕС. Мисли за матушката си, нас ни остави на мира.

    Коментиран от #7

  • 7 НКВД

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Айде дупчи колана и затягай че източния задуха от Германия!

    Коментиран от #8

  • 8 Българин

    3 10 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Виждам, че духат разни ветрове в главата ти, ама източни ли са, северни ли са не знам. Най-вероятно са североизточни и по-точно евразийски. Издухали са ти мозъка!
  • 9 Четиво за русофили

    4 1 Отговор
    Тук става въпрос за санкциите наложени мерки в отговор на незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Русия. Мерките се прилагат спрямо лица от ЕС и дружества, установени в ЕС. Те са ограничени до територията на Крим и Севастопол. Санкциите включват забрана за:

    - внос в ЕС на стоки с произход от Крим или Севастопол; - инвестиране в Крим или Севастопол, което означава, че нито европейците, нито дружествата, установени в ЕС, могат да купуват недвижими имоти или предприятия в Крим, да финансират кримски дружества или да предоставят съответните услуги;
    - туристически услуги в Крим или Севастопол, по-специално европейски туристически кораби не могат да акостират в пристанища на Кримския полуостров освен в случай на извънредна
    - износ на някои стоки и технологии за кримски дружества или за използване в Крим в секторите на транспорта, телекомуникациите и енергетиката и свързани с търсенето, проучването и добива на нефт, газ и минерални ресурси. Освен това не трябва да се предоставят и техническа помощ, брокерски, строителни или инженерни услуги, свързани с инфраструктурата в тези сектори.

    Санкциите за агресията на Русия в Източна Украйна са съвсем други и ще бъдат гласувани за продължаване или не сле два дни.




    - износ на някои стоки и технологии за кримски дружества или за използване в Крим в секторите на транспорта, телекомуникациите и енергетиката и свързани с търсенето, проучването и добива на нефт, газ и минерални ресурси. Освен това не

    Коментиран от #10

  • 10 бай той

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Четиво за русофили":

    Не съм нито фил, нито фоб, но все пак реших да прочета какво си написал. Още на второто изречение ми стана ясно, че или си съчиняваш или някой ти ги е написал тези простотии. Нямаче нужда просто да си губиш времето. Виж, ако ти плащат е добре. Заработи си центовете. Пиши, пиши, че мандрата свършва!
  • 11 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    уха, тези пари тъкмо бяха за талибанска сган,сега ще им намалят надника.