Last news in Fakti

3 Юли, 2018 16:19 1 972 0

Българо-швейцарска компания купи румънски бранд

  • sportal.bg-
  • ringier sportal s.r.l-
  • медия-
  • покупка-
  • българия-
  • румъния
Българо-швейцарска компания купи румънски бранд - 1
Снимка: Shutterstock

Съвместната компания (Ringier Romania S.R.L. и българската Sportal Media Group) Ringier Sportal S.R.L. постигна споразумение с Intact Media Group за придобиването на водещия румънски бранд Gazeta Sporturilor. Чрез това придобиване Ringier Romania ще се превърне в лидер в дигиталните медии в страната.

Споразумението се отнася както за дигиталната платформа GSP.ro, така и за хартиеното издание на Gazeta.

GSP.ro е сред десетте най-популярни румънски информационни сайтове и лидер в дигиталните спортни новини с над 3.5 млн. уникални посетители месечно. Хартиеното издание на Gazeta продава по около 20 000 копия дневно.

„Придобиването на Gazeta е изключително важен повратен момент за нас – като компания в сферата на дигиталните медии, притежаваща силно журналистическо ДНК. Gazeta Sporturilor ще бъде още едно изключително силно предложение към нашите читатели. Основната мощ на марката Gazeta е много високото качество на съдържанието, създавано от най-уважавания спортен редакторски екип в страната, ръководен от един от основните румънски разследващи журналисти Каталин Толонтан. След близо две десетилетия, съм изключително щастлив отново да приветствам екипа на Gazeta в Ringier Romania“, заяви Михнеа Василиу – директор на Ringier Romania, добавяйки: „Заедно със Sportal Media Group Bulgaria ние създаваме идеална съвкупност от ноу-хау и потенциал. Всичките участващи в придобиването страни изгарят от желание да създадат за спортните фенове и ентусиасти в Румъния нещо голямо, висококачествено и с иновативен характер“.

„Gazeta е известен с това, че предлага най-качественото съдържание на спортни новини в Румъния. С нетърпение очаквам да дадем нашата подкрепа на марката, благодарение на опита и уменията на нашите екипи. Заедно с Ringier Romania ще инвестираме в технологичната инфраструктура на сайта GSP.ro, с което ще увеличим висококачественото съдържание на платформата. В същото време ще предоставим smart-решения в областта на рекламите, които да са привлекателни както за феновете на спорта и залозите в Румъния, така и за международните рекламодатели“, заяви Стилян Шишков – Изпълнителен директор на Sportal Media Group, който отговаря и за водещата в България спортна медия Sportal.bg.

Придобиването на хартиеното издание и дигиталната платформа на Gazeta Sporturilor от RINGIERS SPORTAL се очаква да бъде завършено през септември 2018 г. В момента то подлежи на разглеждане от компетентните власти, извършващи контрол на сливанията, които трябва да дадат одобрението си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА