Last news in Fakti

25 Юли, 2018 19:05 5 148 4

Най-разпространената хакерска услуга

  • хакер-
  • програма-
  • услуга
Най-разпространената хакерска услуга - 1
Снимка: Shutterstock

Създаването на малуер (бел. ред. събирателен термин за различни видове софтуер, предназначен да повреди, открадне, разруши или като цяло да извърши негативни и нелегитимни действия в рамките на компютърни системи) за баткомати е най-скъпата хакерска услуга в т.нар. „тъмна част” на интернет. При това търсенето на такива програми надвишава предлагането три пъти, сочи изследване на компанията Positive Technologies, която е специализирана в областта на инфобезопасността.

„Силното търсене и слабото предлагане на подобни програми говори за това, че на киберпрестъпниците са им необходими нови инструменти. Последните стават все по-достъпни на черния пазар, благодарение на сътрудничеството между различни компании при създаването на подобни програми”, се казва в изследването.

Оценявайки минималната и средната стойност различните инструменти и услуги, които се продават на черния пазар, специалистите стигат до извода, че най-скъпият хакерски киберпродукт е този за логистична атака на банкомати. Цената му започва от 15000 USD.

Голяма част от запитванията за влизане в „тъмната част” на интернет е за начин за хакване на сайтове – 36% и за получаване на пароли на електронни пощи – 32%. Сред най-предлаганите услуги са хакване на профили в социалните мрежи – 33% и хакване на електронни пощи – отново 33%. Анализаторите на Positive Technologies свързват въпросните резултати с желание у хората да получат достъп до кореспонденцията на други лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JPower

    15 1 Отговор
    Я па сакам да го хакна на факти.бг в тъмната част.....ама има едни БАТКОмати и не ставааа..
  • 2 Батката

    2 0 Отговор
    Миленчето за мен си мисли докато пише статийки.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Леонсиа

    0 0 Отговор
    Искам да Хакна профил във Фейс бук