Last news in Fakti

30 Юли, 2018 09:10, обновена 22 Юни, 2022 12:15 14 669

Работодателят ви подсигурява всичко

  • сан хосе лопез-
  • работа-
  • шофьор-
  • тир
Работодателят ви подсигурява всичко - 1

Намерили сте си работа в чужбина. Дотук добре! Процесът по установяване в дадения град на чужда държава обаче е голямо предизвикателство за повечето хора и българите не правят изключение. Някои компании вече предлагат подобна услуга. „Стига да имат желание да живеят в Испания ние може да им съдействаме с квартира. Склонни сме в началото да поемем част от разходите по жилището. Голям проблем се явява условието при наемането на апартамент за плащане два-три наема авансово. Чисто финансово човек не може да си го позволи”, казва за ФАКТИ Георги Михов, управител на транспортна фирма „Сан Хосе Лопез”, която предлага услугата. Заплатата, която получават служителите варира според работата. Средното възнаграждение е около 2000 EUR, като може да достигне и 2300 EUR.

Компанията е испанска с подразделение у нас и се развива в областта на логистиката. Чуждестранните служители, които работят за нея в Испания, подписват договор с испанското подразделение.

Шофьорите които кандидатстват за позицията минават през вътрешен изпит по кормуване – маневри, закачане и откачане на ремарке.

Много хора искат да живеят в Испания и за тях е добре дошла всяка помощ. „Идеята е синхронизирането на документите да става за 10 дни. Първоначално става дума за един човек, този който ще работи. Много малко са хората, които рискуват да се прехвърлят още в началото с цялото семейство”, казва Михов.

Първоначално се взема една квартира с няколко стаи, в които живеят двама или трима души. В случай, че служителят иска да се премести с цялото семейство, компанията помага за наемането на отделна къща. Документите до прехвърлянето се уреждат в рамките на един, максимум един месец и половина.

Служителите, които желаят да работят за компанията и да живеят в Испания, се установяват в близост до базата до Сан Себастаян и Ирун. „Търсим служители и за Валенсия, Барселона, Валедолид и Мадрид”, допълва Михов.

Предложенията на компанията може да видите ТУК.



Свързани новини