Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 00:07 1 718 2

Стопяването на фискалния резерв

  • фискален резерв-
  • матеев-
  • стоянова

От няколко дни темата за фискалния резерв на държавата е доста дискутирана публично. Казват се какви ли не числа, правят се прогнози, но ето какво показват официалните данни на Министерството на финансите (само за 2012 г. източник е Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в парламента).

Резервът е паднал на нивото от 2005 г. Ясно се вижда, че ако правителството продължи да харчи със същите темпове фискалният резерв ще свърши след две години. За да не се случи това правителството трябва да балансира бюджета и да продължи приватизацията.

Източник: Блогът на Йордан Матеев

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лазар

    0 0 Отговор
    Не съм сигурен, че това е лошо. Ако парите се задържат в България, би трябвало да има ръст на БВП. Пък и след като са похарчени толкова пари означава, че те са инвестирани, а инвестициите се възвръщат до някаква степен.
  • 2 лазаре

    0 0 Отговор
    Това,че са похарчени незначи,че са инвестирани.А пък и да са инвестирани,незначи,че ще се възвърнат.