25 Август, 2018 01:32 1 784 7

Проблемите на „Олимпик“ били ясни преди 3 години

  • олимпик-
  • застраховане-
  • застраховки

Нови разкрития около проблемите с компанията "Олимпик" бяха направени в Кипър, съобщи БНР.

Тамошната Сметна палата е алармирала преди 3 години за потенциални затруднения пред застрахователната компания.

Председателя на Палатата посочва, че още през 2015-а година кипърската институция е предупредила за възможни проблеми пред компанията от следващата 2016-а година, когато влиза в сила новата система за застрахователен надзор в ЕС - познат като "Платежоспособност 2".

Заради проблеми с капиталовата адекватност „Олимпик” не е в състояние да отговори на изискванията на „Платежоспособност II”, бе решаващият извод в доклада от външния му одит, представен на 4 май тази година.

В него одиторът констатира, че не е било възможно да се съберат доказателства за наличието на активи, с които компанията да удовлетвори новите критерии за функционирането на застрахователните дружества. Спорното финансиране е на обща стойност от около 210 млн. евро и включва инвестиции в имот и в друго дъщерно дружество, корпоративни облигации и пари в брой.

Всички процедури в случай на неплатежоспособност на застрахователно дружество с оглед на защитата на застрахованите лица са извършени в установените от закона срокове, подчерта в съобщение кипърската Служба за контрол назастрахователните компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    5 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Минчо

    6 1 Отговор
    Кипарски мушенници повярвайте ми няма по добри в тая област от тях.Бил съм 5г.там и знам постоянно правят такива удържи с много пари
  • 3 отегчен

    8 1 Отговор
    Че държавата ни е бандитска е ясно от 30г.

    Коментиран от #4

  • 4 1944

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "отегчен":

    ясно е от 1944г., откакто комунетата взеха властта. оттогава сме като руската рубла. назад и надолу.

    Коментиран от #5

  • 5 1989

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "1944":

    Цъ. Ясно е от 1989-та когато дИмокрацията дойде на власт.
    Още не може да откраднат това което се построи и създаде за 45 години.
    А ти 1944-та още щеше да ходиш с цървули.
  • 6 патриотъ

    0 0 Отговор
    Никой да не се вързва и да прави нови застраховки,а да подаде жалба до съда в Страсбург срещу България!И странно защо този народ не протестира и не търси отговорност от ББ и останалата шайка?!
  • 7 НЕШЕВ

    0 0 Отговор
    Всеки може да ни прецаква, кой не е опитал , той не е спечелил от БГ .
    То за това не идват нормални бизнесмени в БГ , а само за бързи удари и беж да ги няма . Това можели в европа да се случи ? Га ще бъдем нормална европейска държава ?