Last news in Fakti

5 Март, 2012 12:58 2 974 0

"Булгартабак" с нов асортимент

  • булгартабак

 

Приватизираният миналата година тютюнев холдинг "Булгартабак" възнамерява да излезе на нови пазари през 2012, съобщава в. „Стандарт“, като цитира неназовани източници от компанията. Изданието уточнява, че нови продукти на компанията предстои да бъдат пуснати и на българския пазар.

През 2012 г. ще водим активна маркетингова политика, като новите цигари GD Blue 100 mm вече са факт, коментират пред вестника от компанията.

Марката е разработена с идеята пушенето на цигарата да се удължи до над 10 минути. При разработването на марката са селектирани над 20 тютюневи компонента. Подбраните тютюни "Виржиния" пък се доставят специално от Африка, Бразилия, САЩ и Индия. Разбира се, включени са и висококачествени български тютюни, поясняват от "Булгартабак".

В плановете на дружеството засега не се предвижда да се отказват от настоящи продукти. През 2012 г. дори е предвидено обновяване на някои от тях по отношение на дизайна. От ръководството планират събитията около компанията през тази година да минат под знака на 65-годишнината на холдинга. „Булгартабак“ възнамерява да се включи и в различни социални проекти.

Печалбата на "Булгартабак" за миналата година бе над 2,69 млн. лв. Същевременно компанията заема челно място в продажбите на цигари в страната с пазарен дял от 33,8%. Консолидираните приходи от продажба на цигари за 2011 г. бележат ръст с над 19%.

Износът заема около 80% от общия обем на продадените тютюневи изделия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА