Last news in Fakti

29 Септември, 2018 06:02 1 984 6

„Стандарт&Пуърс“ потвърди кредитния рейтинг "BBB-" на Стара Загора

  • стандарт&пуърс-
  • рейтинг-
  • стара загора

„Стандарт&Пуърс“ потвърди своя дългосрочен кредитен рейтинг "BBB-" за Стара Загора, със стабилна перспектива, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

Стабилната перспектива отразява очакването, че общината ще задържи дефицита си, след извършване на капиталовите разходи, над прогнозата до 2020 г. Силният икономически растеж в страната ще доведе до добри данъчни постъпления и продължаващи субсидии от държавата. Рейтингът остава стеснен от развиващата се, но небалансирана институционална рамка, която ограничава видимостта върху финансовото планиране и политики, както и ограничава малкия общински бюджет, който продължава да подлага финансовите индикатори на нестабилност, е записано в резюмето на агенцията.

От „Стандарт&Пуърс“ предвиждат Стара Загора да финансира част от капиталовите си разходи чрез поемане на временен дълг като мостово финансиране за покриване на разходи по проекти с бюджет от ЕС.

Очакванията са покриването на ликвидността да остане стабилно през следващите 12 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухльо

    6 1 Отговор
    а на Колю Ганчево? колко е? рейтингъ ъ?
  • 2 ПЕНСИОНЕРОВ

    0 0 Отговор
    СтанДЪРТ пенсио потвърди лошото положение на пенсионерите в БГ.
    А Много лошо , мизерно лошо и не би трябвало да съществува жив човек.

    Кого греят тези ФАШЛИВИ НОВИНИ ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 карти и извозва

    1 1 Отговор
    Като затворят Тецовете заповядайте да живеете в Стара Загора всичко ще поевтинее на половина.Голям икономически ръстеж

    Коментиран от #6

  • 5 кою

    5 1 Отговор
    Всеки ден в този сайт има статия как се отваря или започва да се стои нов завод в пределите на България ,но уви всичко това се случва далече от Стара Загора .Единственото което става в града на липите е да се строят грозни коопераций и града да се наблъсква все повече и повече ,няма икономическо развитие и това е видно по празните магазини по центъра ( ако тая разкопана дупка може да е център)
  • 6 ТЕЦОВЕТЕ МИНАВАТ НА ГАЗ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "карти и извозва":

    А РУДНИЦИТЕ ША БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ.ТОКА ША ГОНИ ДВА ЛЕВА КИЛОВАТА ...