Last news in Fakti

22 Март, 2012 10:01 7 523 9

Гърция цака туризма ни с бързи визи за руснаци

  • виза-
  • русия-
  • гърция-
  • туристи

Министерството на външните работи на Гърция е разпоредило да се опростят процедурите по издаването на шенгенски визи за руснаци. Мярката цели да се подпомогне туризма като стратегически отрасъл за местната икономика, съобщават местни специализирани блогове.

Целта е да се привлекат максимален брой от руските туристи, които през последните две години бяха съблазнени с по-ниски цени от турските курорти.

Според разпоредбите, консулските отдели трябва да издават визите до 48 часа. Освен това те имат възможността да издават визи за многократно влизане в Гърция от половин до 5 години на тези руснаци, които са посещавали вече страната и не са регистрирани в полицейските масиви.

Препоръчва се на консулските отдели да се възползват от възможността да издават безплатни визи на деца до 12 години, студенти, преподаватели, учени , представители на културата, спортисти и други.

Мерките, предприети от външния министър Ставрос Димас, са в подкрепа на туристическата индустрия, която осигурява около 30% от БВП. Експерти смятат, че тя може да изтегли страната от дълговата криза.

През 2011 г. българските консулски служби в Руската федерация са издали 390 882 визи за руски граждани,

което е с 32 % повече спрямо 2010 г. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Консулската служба в Москва отчита 36 % ръст на издадените визи, а в Санкт- Петербург ръстът е 13 %.

Сериозно е увеличението на издадените визи при индивидуалните заявители – 64 %, което се дължи на пътуванията на руските граждани, закупили курортни и жилищни имоти в страната ни, членовете на техните семействата и на лицата, които са посетили България по тяхна покана и са отсядали в тези имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 весо

    1 0 Отговор
    еми много ясно ,че ще предпочетат да отидат там хората !!!
    1-во цените са по ниски
    2-курортите са 100 пъти по добри в всяко едно отношение от нашите
    3-обслужването е 100 пъти по добро от нашето .

    нашите са надули цните все едно сме на почивка на карибите а една нормална тоалетна няма по плажовете всичко е направено одгоре отгоре пък цените надути до крайност - нека сега да ги видим като няма балъци да им плащат високите цени да видим как ще изкарат некой лев за зимата :) много ясно че всеки ще потърси по добър курорт на по ниски цени - е това е конкуренцията и слава богу ,че я има и миналата година почивахме на чужд курорт и то доста тузарски и пак ни излезна по евтино от колкото ако, бяхме отишли на някой от по известните в бг .няма вече балъци :)))))
  • 2 весо

    0 0 Отговор
    ето вижте сами :

    http://www.solvex.bg/?AC=50&CNTID=9&utm_source=EasyAds&utm_medium=data.bg&utm_content=DisplayAd&utm_campaign=EasyAds_CPC_1790


    Начало > Екскурзии и почивки
    ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
    Дестинация Цена от
    Гърция
    Халкидики - Майски празници - собствен транспорт 102.5 лв.
    Халкидики - майски празници - почивки с автобус 165 лв.
    Остров Крит - Екскурзии и почивки с чартърен полет 176.5 EUR
    Халкидики и Тасос - Великден - собствен транспорт 218 лв.
    Остров Санторини - Екскурзия за Майските Празници 225 EUR
    почивка в Гърция - обиколни програми Гръцки остров 235 EUR
    Халкидики - Лято 2012 - собствен транспорт 250.5 лв.
    Остров Корфу - Почивки за Майските празници 299 лв.
    Халкидики - Великден - почивки с автобус 319 лв.
    Халкидики - Море 2012 - почивки с автобус 354.5 лв.

    и това са сени за по 7 нощувки -вярно без храната ,при нас само спането е 5 пъти по скъпо


    ако човек се замисли до нашето черноморие само пътя ни е по скъп та камоли да смятам и спането и разходи за храна и пиене .
  • 3 Вальо

    1 0 Отговор
    Какво пречи и ине да направим такава улеснена процедура? Или в парламента са много заети с "важни" въпроси като изборът на двама марионетни министри? Не винете гърците, винете нашите политичета, че не си вършат работата и не удрят контра на такива мераци
  • 4 vw gost

    3 0 Отговор
    Ние ходим на Халкидики:свободни и хубави плажове,идеално за къмпинг;топла и чиста вода;по-евтино от българските заведения;само пътя е повече и то за провинцията,не за софиянците.С едно дизелово комби и си там,оставяхме си багажите и колите,без капка страх за кражба. Заведенията малки,спретнати,тиртиплийски. Ако живеех в София нямаше да се замисля да хващам в посока Варна/Бургас. Тук се подиграват на туристите,искат им двойни цени,поне 20лв, за да си на платен плаж на ден заминават.А хигиената е нулева. Персонала не се цени,а само се лапат парите.Такъв туризъм не може да състествува дълго.
  • 5 кик

    1 0 Отговор
    навсякъде е по хубаво от м....листан тук курортите стават само за престъпници за каквито са направени
  • 6 соти

    0 0 Отговор
    Сьгласен сьм сьс всичко написано в коментарите отдолу. А сега много малка част от статистиката за миналия сезон: Руските туристи са изхарчили зад граница по време на отпуски ------3.9 МИЛЯРДА ДОЛАРА за един сезон!!!!! Ами ако сметнем че се увеличи потока им в бьлгария
  • 7 Българка

    0 0 Отговор
    Абе ви е не знаете къде да ходите ... нашето си е чудесно , само да знаете къде да отидете :) Ма правете каквото искате де ;)
  • 8 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Помолихме организаторите за информация за недвижимите имоти на
    о.ПОРОС,ако може дайте обявени цени!Въпроса е конкретен до
    САЙТ №1.Благодарим ВИ!
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    Каква е тази годишна мулти виза на снимката! Аз съм с руско гражданство, омъжена за българин и ми издадоха двудневна шенгенска виза с еднократно влизане, за да посетя "прекрасната им Гръцка държава", предварително ме направиха луда с необходимите документи, при условие че предишните години не ми ги искаха. Скапаната Гърция, крака ми няма да стъпи там, само България!!!