Last news in Fakti

24 Март, 2012 17:06 1 316 0

Борисов иска промяна при отдаването на концесии

  • горубсо - мадан-
  • борисов-
  • концесии
Борисов иска промяна при отдаването на концесии - 1
Снимка: БГНЕС

Ще има промяна при отдаването на концесии. Това каза премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Мадан, предаде БНР.

Много се радваме, че решихме този проблем точно по този начин защото моето най-голямо притеснение беше, че като изтекат тия 30 дни трябва да иззема концесията и тогава много от вас, които сте тука на този площад щяхте да останете за съжаление без работа докато се избере нов концесионер. Това решение, което намерихме вчера не само ви даде заплатите, но решиха и бъдещето на тази концесия с едно по-добро управление, което ще инвестира, което ще дава хубави заплати, което ще развива рудника, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Дилян Добрев.

По принцип не ми беше работа да се бъркам в тая работа. Това си е частна компания. Навремето така са решили, разпродали са всичко, дали са го на хора, които буквално не могат да го управляват. Снощи министъра ми се обади, че няма да се разберат и всъщност трябва да отидем, да развалим концесията, да я приберем, след това да я пускаме наново, вие да отидете на борсата, от фонда за солидарност да ви дадем някакви пари и да го закрием града. Цяла нощ работиха. Искам да благодаря тука специално и на СИ банк и на ДСК, че днеска пуснаха офисите си да работят хората, изплатиха и заредиха всички карти, каза премиерът Бойко Борисов.

Поемам и ангажимент. Много критично беше вчера, но се намери решение да се случи този празник. А пък на мен ми е лесно да говоря пред вас, защото повечето ме познавате и второ знаете какво правим в съседното предприятие в Златоград. Мадан ще бъде наново възстановен, наново ще бъдете с вдигнати глави, ще бъдете водещи, каза Николай Вълканов.

Борисов посочи, че има концесии от 2000- 2002 г., по които и до момента няма плащания. Министър-председателят коментира, че е имало вариант забавените заплати да бъдат изплатени от Банката за развитие, но той е отпаднал, за да не стане пример за останалите предприятия, изпаднало в подобно положение, ще разчита на това.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА