Last news in Fakti

7 Януари, 2019 15:52 2 313 6

До 29 март 2019 г. електронните магазини се декларират в НАП

  • нап-
  • електронен магазин

Подаването на информация става само по електронен път

До 29 март 2019 г. електронните магазини се декларират в НАП - 1

Търговците, които използват собствени, наети електронни магазини или публично достъпни онлайн платформи за продажби са длъжни да подадат информация за това пред Националната агенция за приходите до 29 март 2019.

Изискването е валидно за лицата, които и в момента осъществяват е-търговия, а търговците, които занапред ще използват електронен магазин, трябва да изпратят данни за него преди да стартират дейността си.

Подаването на информация става само по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие, т.е не засяга гражданите, които инцидентно са продали свои лични вещи, допълват от приходната агенция.

Електронната услуга работи от 28.12.2018 г. като до момента вече са декларирани 10 електронни магазина.

Допълнителна информация за изискванията към е-търговците може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bingo

    14 0 Отговор
    Чудя се каква ли ще е следващата простотия, която ще измислят ,,мозъците" в НАП. Последната година надминаха себе си в простотиите.
  • 2 въздух

    9 1 Отговор
    Еехеее, заради американсните самолети струващи милиарди ще започнат да взимат данък и на въздуха дето дишаме в .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хасанчо

    4 0 Отговор
    Не сме далеч от имплантиране на чипове. Жив си и мърдаш- плащаш . Не плащаш-получаваш сирена в главата . Умреш -светва червено и търсят дългове от децата ти. Такова чудо като сега не е било . Такава открита алчност във всичко от страна на партиите . Приказна държава ...
  • 5 Смотаняци 33

    1 0 Отговор
    Пичове вие за оръжия не сте ли чували, като нещо не ви харесва защо мълчите. Вземете пример от съседите не ми харесва и се почват.
  • 6 Смотаняци 33

    1 0 Отговор
    Не виждам логика ако пререгистрирам сайта си в друга държава с по нисък данък да плащам на тук данък.