Last news in Fakti

8 Март, 2019 17:35 1 427 4

БЕХ избра банка, даваща гаранция за плащането на 2/3 от глобата от ЕК

  • бех-
  • гаранция-
  • глоба-
  • ек

Процедурата е проведена по реда

БЕХ избра банка, даваща гаранция за плащането на 2/3 от глобата от ЕК - 1
Снимка: БГНЕС

„Български Енергиен Холдинг" ЕАД избра ИНГ Банк Н.В. – клон София за изпълнител за издаване на банкова гаранция, обезпечаваща задължението за плащане на 2/3 от имуществената санкция, наложена от Европейската комисия на БЕХ Група в размер на 77 млн. евро.

Днес, в резултат на проведена процедура за избор на кредитна институция за издаване на банкова гаранция, обезпечаваща задължението за плащане на 2/3 от имуществената санкция, наложена от Европейската комисия на БЕХ Група по Дело АТ.39849 БЕХ-газ, ИНГ Банк Н.В. – клон София, е избрана за изпълнител, съобщават от БЕХ.

Банката ще предостави банкова гаранция за обезпечаване задълженията на „Български енергиен холдинг“ ЕАД и дъщерното му дружество „Булгаргаз“ ЕАД по наложената глоба. Процедурата е проведена по реда на Правилата за избор на изпълнител за предоставяне на финансови услуги от финансови или кредитни институции към чл.13б от Правилник за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала и в съответствие с изискванията на Европейската комисия.

Предстоят преговори между „Български енергиен холдинг“ ЕАД и ИНГ Банк Н.В. – клон София във връзка с уточняване на клаузите на договора за издаване на банкова гаранция.

В края на миналата година Европейската комисия наложи санкцията на Българския енергиен холдинг в размер на 77 милиона евро. Комисията наложи санкцията с мотив, че холдингът има господстващо положение. Страната ни ще има на разположение три месеца, за да заплати глобата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    8 0 Отговор
    Не БЕХ, пак ние ще им плащаме глобите на тези некадърници чрез увеличение пак на цената на тока.До кога ще ни управлява тая пасмина от нищо не можещи и незнаещи до кога?????
  • 2 Цв и компания

    7 0 Отговор
    Слава на ГЕРБ и мъдрите й ръководители! Кой ли им е виновен този път, та получихме такава глоба от ЕС? Може би, хан Аспарух, че е създал държавата ни?
  • 3 насам натам

    4 0 Отговор
    китайска банка гази с танка
  • 4 чиче

    0 0 Отговор
    Идва ред на 2 милиарда за старо желязо от БЕЛЕНЕ