12 Март, 2019 04:07 3 239 4

Финансовият сектор е изнесъл £1трилион от Великобритания

  • брекзит-
  • великобритания

275 британски фирми бягат преди да настъпи Брекзит

Финансовият сектор е изнесъл £1трилион от Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовият сектор е изнесъл 1 трилион британски лири (£1трилион) от Великобритания. Най-малко 275 британски фирми са изнесли или планират да преместят своите активи от Острова на Стария континент. По този начин компаниите се опитват да застраховат своята дейност на фона на приближаващия Брекзит без сделка. Това се посочва в анализ на анализаторската компания New Financial. Оттам посочват, че цялата стойност на преместените активи е близо 1 трилион британски лири.

Банките са преместили близо 800 милиарда евро активи от Великобритания към ЕС. Това представлява приблизително около 10% от цялата банкова система на Обединеното кралство. Британските застрахователни компании и фондовете за управление на активи са преместили съответно около 35 и 65 милиарда лири. Повечето от британските фирми са избрали да се преместят в Дъблин, Люксембург, Париж, Франкфурт и Амстердам.

Анализаторите смятат, че повечето активи ще бъдат преместени във времето и сегашните прехвърляния представляват само "фаза първа", като крайната стойност ще е "много по-висока".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    13 4 Отговор
    Много ще го закъсат тея тарикатчета ;), ще им секне щастието,към което толкова много се стремят 😂. Много ясно че и Шотландия ще иска нов референдум, това беше ясно от самото начало. колкото и да въртят, треа изпълняват,да не остане от хитрата лисица само кожата ;)
  • 2 Фарадж Костов

    20 3 Отговор
    Онзи Фарадж им Е.а М..ата, нещо като Иван Костов, тепърва ще му сърбат Попарата

    Коментиран от #3

  • 3 Будалата

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фарадж Костов":

    Малко БРАТЧЕДИ падат и са си от боята.
  • 4 Васил

    2 0 Отговор
    Слабо нашият Мадуро от Банкя поне два пъти повече е изнесъл към някоя офшорка