Last news in Fakti

11 Март, 2019 19:58 3 312 3

ЕС: Топката вече е в Лондон

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • мишел барние

Преговорите по Брекзит вече са между британския парламент и правителството, заяви Мишел Барние 

ЕС: Топката вече е в Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Преговорите за Брекзит вече се водят между британското правителство и британските депутати, заяви главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние, цитиран от AFP.

Барние отбеляза, че ЕС вече е направил своите предложения за излизане от кризата в преговорите за излизането на Великобритания от блока.

"Ние направихме конструктивни предложения, за които припомних в петък. Имаше обсъждания през целия уикенд, а сега вече дискусиите и преговорите се водят между правителството в Лондон и парламента", каза Барние при пристигането си за среща в Брюксел с посланиците на 27-те страни в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вън наглетата от ЕС

    12 5 Отговор
    На бабиерата каузата и напъните и са обречени, но дървената и чутура не иска да го разбере. Е няма на къде да отиде, ще и се наложи да го вдене, ама по трудния начин и тогава ще бъде оплюта и от чужди и от свои. То само с упорство не става. Няма как да иска само интереса на "великите" британци да им се чудиш, защо така са се нарекли, че не виждам, какво им е великото на тези меки китки та не става само с упорство и защита единствено на техните интереси, а и на интересите на ЕС, но островитяните още си мислят, че са империя, а останалите са им някакви колонии. Е да, ама не. Сега един шут и да си стоят на острова. Незабавно въвеждане на визи за тях и отнемане на свободните им пазара плюс мита за всякакви стоки като държава извън ЕС. Тогава ще ги видим, на какво отгоре ще се надуват тези гейзери.
  • 2 среднощен

    7 5 Отговор
    Истинските лидери не са тези, които оцеляват следвайки обстоятелствата и събитията на политиката..!? Истинските лидери "предвиждат" събитията и ги контролират, но в полза на хората..! Много често това е с цената на тежка лична жертва..!? Защо "привържениците" на Брекзит в Англия подадоха оставка след референдума..!? Нека си отговорим на този въпрос и след това да коментираме дали е добре за ЕС Брекзит да се случи..!?

    Коментиран от #3

  • 3 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Ами подадоха оставки щото си осребриха от пути действията и се измъкнаха като плъхове от кораба. А сега когато се заформя сериал с още серии нищо чудно да ги видим пак на сцената. И Джонсън и Фарадж няма да се откажат от сухото.
Новини по държави: