Last news in Fakti

11 Март, 2019 10:20 4 799 6

Кабинетът изостави Мей

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей

Британският премиер под все по-голям натиск преди гласуването в парламента

Кабинетът изостави Мей - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей е загубила подкрепата на всички министри в нейния кабинет, с изключение на двама, съобщи The Telegraph.

Мей вече заяви, че няма да се кандидатира за премиер на следващите парламентарни избори във Великобритания през 2022 г. Нейните министри обаче искат тя да се оттегли още през юни.

Така следващата фаза от преговорите за излизането на страната от ЕС ще бъде проведена от новия премиер. Членовете на кабинета вече обсъждат, дали не трябва да призоват Мей да подаде оставка.

През тази седмица британският парламент ще гласува споразумението с ЕС, като се очаква то отново да бъде отхвърлено. Депутатите вече блокираха нейни предложения по темата.

Евентуален неуспех на гласуването ще доведе до вероятно отлагане на излизането на Великобритания от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    21 0 Отговор
    Пълен провал!
  • 2 не точно

    9 0 Отговор
    ще доведе до ново гласуване дали да е твърд изход или да отложат с 3 месеца. Но тогава трябва да се изберат английски евродепутати в новия ЕП. А от двете страни на барикадата никой не прави нищо по въпроса.
  • 3 Дедо ви

    13 0 Отговор
    Мей струва ми се, че ще я гонят с камъни по улиците като Кадафито.
  • 4 хкфкхф

    13 0 Отговор
    Изсра се дъртата крава и си тръгва..
  • 5 FEN NA TEREZA

    0 0 Отговор
    Тереза Мей е пичка и половина, а англичаните сами не знаят какво искат.Долу ръцете от Тереза!

    Коментиран от #6

  • 6 Иво

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "FEN NA TEREZA":

    Фен, втората половина от написаното от теб е много вярно, но първото - за Тереза - та това е кобила-а-а-а-а-а!Или по- скоро ЧАПЛА !
Новини по държави: