Last news in Fakti

27 Март, 2019 19:05 1 401 1

Италианската камара ще рекламира София

  • италия-
  • българия-
  • камара-
  • агенция-
  • столична община-
  • софия

С 10.5% е нараснала търговията с Италия за година

Италианската камара ще рекламира София - 1
Снимки: М. Богданова ©

Столичната агенция за приватизация и инвестиции и Италианската търговска камара в България подписаха споразумение за подкрепа и развитие на двустранните търговско-икономически отношения. Основната му задача е обмен на информация, проекти и подкрепа на малките и средни предприятия, които са позиционирани в София и Италия.

„Протоколът, който подписахме се основава на допирни точки на сътрудничество, което вече сме имали с Агенцията. Началото бе дадено от позитивен опит, който направихме миналата година в общи инициативи, а също така и семинара, който организирахме в Столична община „Италия в 10 селфита”. Също така Агенцията взе участие и в срещата на италианските световни камари във Верона, където бяха проведени повече от 1000 търговски срещи. България участва активно в тях, тъй като имаше висок интерес към нея и особено към София. С подписването на този протокол засилваме италианското присъствие в града, защото интересът е нарастващ и мисията е да промотираме България, в конкретния случай София. Тази година София е творчески град на киното на ЮНЕСКО. Ще проведем 4-тия фестивал на италианското кино в България и ще се включат много важни актьори”, каза по време на церемонията по подписването на протокола Марко Монтеки, президент на Камарата. През тази година Камарата и Агенцията ще отпечатат пътеводител, като информацията за Италия ще бъде предоставена от Камарата.

„Ще помагаме на българския и местния бизнес да се развива, ще помагаме на италианските компании да инвестират по-лесно в София, да намират партньори и доставчици. Също така ще насърчаваме процеса български компании да инвестират в чужбина. Голям оптимист съм за двустранните отношения. Потенциалът за растеж на икономическите взаимоотношения е огромен”, каза Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на Агенцията. Той отбеляза, че между 2017 и 2018 г. с 36% са се увеличили италианските туристи в София.

За 2018 г. между двете страни има значителен ръст в износа в съответната страна. Италия е увеличила с 13% вноса си в България, а ръстът на българския износ с 10%.

Напитки и цигари, машини, оборудване и транспортни средства са секторите с най-голям ръст в импорта.

Италианските инвестиции у нас са 58.3 млн. EUR, а българските в Италия – 26.7 млн. EUR.

Бюро Veritas връчи на Италианската търговска камара в България сертификат за пълно съответствие с международния стандарт ISO20000/121 за устойчиво управление на събития, повече познат като Event management.

Италианската камара ще рекламира София

Италианската камара ще рекламира София


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    1 0 Отговор
    Италианската КамОра рекламира България