Last news in Fakti

29 Март, 2019 22:24 4 809 11

Банкоматите не приемат новата столевка

  • столевка-
  • банкомати

Преди време клиенти се оплакаха, че машините прибират банкнотата, но не я отчитат

Банкоматите не приемат новата столевка - 1

Новата банкнота от 100 лева, която е в обръщение от 28 декември 2018 година, създава проблеми при работа с банкомати.

Банкнотата спечели престижна международна награда - тя беше избрана за банкнота на 2019 година по време на конференцията "Висока сигурност при печатните технологии (High Security Printing EMEA)" в Малта.

Въпреки това обаче банкоматите не работя с новата столевка. Банкнотата не се приемала от ATM - терминали за вноска на пари, пише в. "24 часа".

Преди време клиенти се оплакаха, че машините прибират банкнотата, но не я отчитат.

Няколко банки сложиха предупредителни табели на устройствата, предупреждавайки хората да не работят с банкнотата. Проблемът все още не е изчистен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ

    26 17 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ!!!!!!!!
  • 2 Дядо

    18 3 Отговор
    Не знаех ,че съществуват .
  • 3 Антиисоциалист

    18 13 Отговор
    Господа, банкоматите са да приемат от гражданите карти и им дават банкноти, а не обратното. Ако банкоматите на банките не са годни да приемат банкнотите на банките, то е ясно кой е виновен. Считат Ви за тъпи, Ви убеждават - не частните банки, а ГЕРБ, разбира се е виновна! А що пък Бойко Борисов да не поиска и приеме оставката на банкерите от тези частни банки, и да не са му подчинени! Що пък да не последват фалитите на банките - соцмечтата и соцпрактика от десетилетия . .. Що не? Пък и ГЕРБ е виновен... А Вашите спестявания, граждани? Соцмечтата да стане действителност за трети път? "Денги Ваши будут наши", "..и на Марсе будут яблони цвести", а банкери затварят само в САЩ (съжалявам, но не е до йери, като банкерите са намислили пак да правят преврат, т.е. фалит). И публикацията не е за столевките на банките, а за парите Ви в банките. За всичките. Те са там, а не под дюшека Ви, нали... Банките давали, но банкоматите на банките не приемали пари на банките! Тъп стар трик, господа! Неколкократно видян вече! Банките приемат парите Ви, но не Ви ги връщат. Не техните - Вашите. Социализъм...

    Коментиран от #4

  • 4 Един друг

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Антиисоциалист":

    Отдавна има модели банкомати, които освен теглене на пари с карти, позволяват и внасяне на пари по сметка. Това са по-широки машини и отляво имат вход за банкноти.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Антисоциалист

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Един друг":

    Уважаеми, оспорвате неоспоримото. Машините, които споменавате не са банкомати. Но и да бяха, приемането на банкноти в тях зависи от банките, чиято собственост са. А собственосттта, уважаеми е властово отношение между хора и организации. Да бе инак, ограбеният да се обръщаше не към служби на властта, а към просветители, свещенници и тям подобни. Надприказването е нелепо, само нелепо и нищо друго освен нелепо. Що Ви е тогаз...

    Коментиран от #10

  • 6 onq s konq

    12 0 Отговор
    Ако се залепи НОВАТА БАНКНОТА между 2 СТАРИ,банкомата със сигурност ще я приеме.
  • 7 onq s konq

    7 1 Отговор
    Язе от старите не съм виждал а то па имало и нови !!!
  • 8 dynamo

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Един друг":

    Потърсете психиатър. Дано Ви помогне
  • 9 незнайко

    7 1 Отговор
    БАНКОМАТИТЕ НЕ МОГАТ ДА Я РАЗПОЗНАЯТ ЗАЩОТО Е С ИЗВЪНЗЕМА ЗАЩИТА !!!
  • 10 Защото държавата

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антисоциалист":

    лицензира и надзирава дейността на банките по закон. Държавата в момента се управлява от ГЕРБ и за нередности в банковата система са виновни ГЕРБ, както са виновни ГЕРБ и за нередностите при застрахователите. На власт се идва не за да крадеш и да трупаш апартаменти, а за да управляваш страната и процесите в нея.
  • 11 Баню

    0 0 Отговор
    Не приемат щото са фашливи, но аз ги приемам моментално,само дето още не съм ги виждал.👁️👁️‍🗨️💰