Last news in Fakti

24 Април, 2012 08:47 873 0

Йордан Недев: БДЖ закъса за вагони

  • бдж-
  • вагони

Вагони няма да достигат и за предстоящите празници. Това, за съжаление, е обективно обстоятелство, каза изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” Йордан Недев.

Директорът на БДЖ призна това в отговор на въпрос на ТВ7 дали се очаква да се повтори ситуацията от Великденските празници, когато не достигаха вагони и хиляди хора се возеха правостоящи.

Йордан Недев съобщи, че БДЖ съвсем отскоро са започнали редовно да ремонтират вагоните.

"Нещо, което беше малко позабравено като процедура дълги години и сега печелим един списък от вагони, които трябва да бъдат ремонтирани, за да могат да се движат. Допълнителни вагони ще има, доколкото започнаха да излизат от заводите ремонтирани такива", допълни той.

Вагоните след ремонт "не са безброй много – те са няколко вагона, които ще влязат в съставите”, обясни изпълнителният директор на холдинга, цитиран от "Фокус".

Той обаче е категоричен, че БДЖ вече доста по-добре се справя с гарантирането на сигурността от почти всеки друг транспорт.

По повод инцидента от миналата вечер, при който жена се хвърли под влака на 500 метра преди прелеза в столичния кв. „Факултета”, Йордан Недев коментира, че това е масово явление в България, а основната вина за това е на самите потърпевши.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА